<

Біля ліцею №7 у Нововолинську облаштують екоподвір’я

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:48 | 10.06.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
2019
/ коментарі 4

На подвір’ї ліцею №7 у Нововолинську проведуть благоустрій: планують викласти бруківку та облаштувати зелені зони. Близько 1 мільйона гривень на ці потреби виділять із державного бюджету.

Про це говорили 9-го червня на робочій нараді, де були присутні голова Нововолинської громади Борис Карпус, народний депутат Ігор Гузь, директор ліцею Сергій Трофимчук та представники влади міста і місцеві обранці.

Нагадаємо, навчальний заклад, здобувши перемогу в європейському проєкті і отримавши більше 1 млн євро грантів, пройшов термомодернізацію.

Як розповів директор школи, після закінчення будівельних робіт, постала нагальна необхідність відремонтувати подвір’я. Із цим питанням зверталися до народного депутата.

Гузь зазначив, що за його ініціативи з державного бюджету уже виділено 400 тисяч гривень, що спрямують на виготовлення проєктно-кошторисної документації. Ще планують додатково виділити 600 тисяч, щоб розпочати облаштування території біля ліцею, розповів нардеп.

“Перед виборами у нас була зустріч із директором навчального закладу і ми вирішили, що дуже пасувало б не просто облагородити територію бруківкою, а зробити місце відпочинку. Облаштувати лавки, передбачити зелені насадження, елементи освітлення. Це має бути місце для відпочинку учнів, вчителів та батьків. Гадаю подібного проєкту не робили в області”, – говорить Гузь.

У планах – виготовлення ПКД, попрацювати над ідеєю. Розпочати роботи мають поетапно. Наприклад, із викладення доріжки з бруківки, що веде до входу в ліцей.

Міський голова Нововолинська наголосив, що після облаштування території можна буде проводити навчання в дворі. Що актуально в період пандемії.

Зауважимо, територія школи і на сьогодні “багата” на зелені насадження, колектив висаджує нові дерева.




коментарів: 4
  1. А чого тільки ця школа? Тому що директор С. Трофимчук, депутат від ЄС, лояльно до Майбаху голосує на сесіях міської ради

  2. Мільйон на клумби не забагато? Трофімчуку зробити 1-2 суботники, завезти декілька машин землі та посадити квіти і декілька дерев, на це потрібно наймати дизайнера на мільйон?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер