<

Більше 18 тисяч пацієнтів визначились із своїм лікарем у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:59 | 13.07.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
161
/ Коментарі відсутні

Станом  на 13  липня  2018 року  18 392 пацієнти ( 32% )уже визначились із своїм лікарем у місті Нововолинську,  з них 14833  дорослих та 3559 дітей.

Кампанія з вибору сімейних лікарів, педіатрів та терапевтів триває з квітня. Це перша подібна кампанія національного рівня, – повідомляє сайт міської ради.

За цей час виникла необхідність удосконалити порядок подання декларацій про вибір лікаря , тому  Міністерство охорони здоров’я України внесло зміни до Порядку вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу, що набрали чинності 3 липня 2018 року.

Декларації про вибір лікаря, які були підписані до набрання чинності змін, дійсні і не анулюються.

Держава може гарантувати надання повного пакету послуг первинної медичної допомоги, коли ви підписуєте декларацію про вибір лікаря.

Якщо ви поки не обрали лікаря та перебуваєте у невідкладному стані, маєте право отримати безперервну та безоплатну первинну медичну допомогу у державних і комунальних закладах охорони здоров’я.

Невідкладні стани супроводжуються такими симптомами:

·      раптовим підвищенням температури тіла з кашлем, нежиттю, болем у горлі;

·      головним болем, запамороченням, слабкістю;

·      болем у попереку, суглобах;

·      підвищенням артеріального тиску;

·      больовим синдромом у онкологічних хворих;

·      алкогольним, наркотичним, токсичним абстинентним синдромом;

·      загостренням хронічних захворювань у пацієнтів, які перебувають під наглядом лікаря, що надає первинну медичну допомогу, з приводу гіпертонічної хвороби, виразки шлунка та дванадцятипалої кишки, хронічного запалення печінки, жовчного міхура, кишківника, хвороби нирок, суглобів тощо.

Лікар або реєстратор більше не зобов’язані виготовляти і зберігати копії документів, які надає пацієнт. Пацієнт при підписанні декларації відтепер має тільки показати один з документів, що посвідчують особу, та документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП). Зберігати тепер необхідно тільки один примірник декларації, підписаний пацієнтом. Інший примірник, як і раніше, залишається у пацієнта.

Як і раніше, у випадку якщо людина через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомила про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті, цей документ не надається під час укладання декларації і цей пункт у декларації не заповнюється. Для ідентифікації особи у такому разі використовують номер документа, що посвідчує особу.

Перелік інформації, що вноситься до декларації, скоротився. Відтепер декларація буде на одному аркуші, що зекономить час пацієнтів та лікаря на її заповнення.

У декларації тепер не потрібно зазначати зареєстроване місце проживання пацієнта, оскільки пацієнт обирає лікаря незалежно від місця прописки.

Також уточнене положення декларації щодо ознайомлення пацієнта з його правами як суб’єкта персональних даних. Пацієнт своїм підписом підтверджує добровільний вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу, і достовірність наданих даних. Також пацієнт засвідчує, що йому відомі його права відповідно до Закону України «Про захист персональних даних», та мету збирання та обробки персональних даних, зазначених у декларації.

У Нововолинську найбільше декларацій уклали сімейні лікарі Сєргєєва Т.І. (1849 пацієнтів), Григор`єва Н.С. ( 1689 пацієнта), Радійчук Л.М .(1145 пацієнтів) ,Савонік Н.В(1145 пацієнтів) , Войтович О.О.(1144 пацієнтів), Моренко О.М.( 1136пацієнтів). Серед лікарів педіатрів найбільше уклали декларацій лікарі Кальчук А.О та Шевчук Т.О.

До  обов’язків Вашого лікаря входить: лікування та обстеження, призначення необхідних аналізів, направлення до профільних спеціалістів, вакцинація, профілактика захворювань, видача рецептів, медичних довідок та лікарняних листків.

Лікар не може відмовити у підписанні декларації через хронічні захворювання пацієнта, його вік, стать, соціальний статус, матеріальне становище, зареєстроване місце проживання. Єдина причина для відмови — лікар уже має оптимальну кількість пацієнтів: для терапевта – це 2000, для сімейного лікаря – 1800, для педіатра – 900. В такому разі заклад, у який ви звернулися, має запропонувати вам іншого лікаря.

Термін дії декларації з лікарем необмежений. Вона діє до того часу, доки ви не вирішите підписати декларацію з іншим лікарем, якщо з якихось причин захочете його змінити. В такому випадку попередня декларація анулюється автоматично.

У Нововолинську реєстрація пацієнтів здійснюється:

– в амбулаторії №1 ЗПСМ, за адресою 5-м 6:з 8.00 до 18.00 у кабінетах №6,№1;
– в амбулаторії №3 ЗПМС, за адресою: пр. Дружби 19: з 8.00- 15.20 у кабінеті №6;
– в амбулаторії смт. Благодатне з 8.00- 15.20 у кабінеті №2;
– в педіатричному відділенні центру ПМСД ( приміщення дитячої поліклініки):
з 8.00-18.00 у кабінеті №15;
-у відділенні загальної практики сімейної медицини ( приміщення дорослої поліклініки) з 8.00-18.00 у кабінетах №33 та №46, субота  з 8.00 до 14.00
Центр первинної медико-санітарної допомоги Нововолинської центральної міської лікарні звертається до жителів міста поспішити з оформленням декларацій. Серед тих, хто уже уклав угоду з лікарем, понад тисячу пацієнтів  ( 6 %) становить іногороднє населення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер