<

Біля інфекційного відділення лікарні Нововолинська розгорнули палатку для огляду пацієнтів, що можуть мати COVID-19

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:13 | 31.03.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Біля інфекційного відділення Нововолинської міської лікарні надзвичайники розгорнули палатку, де зможуть приймати людей з підозрою на коронавірус і визначати, чи дійсно вони хворі.

На онлайн-брифінгу в Волинській ОДА повідомили, що намети облаштували для того, аби вберегти здорове населення від інфікування. Там робитимуть обстеження усім, хто звернувся у медзаклад з ознаками респіраторного захворювання.

У пункті проводитимуть первинне скринінгове медичне розподілення ще до входу хворого у приймальне відділення лікарні.

Як йдеться на офіційному сайті Нововолинської міської ради, за потреби в наметі проводитимуть попередній огляд пацієнтів та робитимуть експрес-тести.

В місті створено 5 мобільних медичних бригад, які виїжджатимуть на виклики додому. Одна з них  – спеціально для надання медичної допомоги дітям.

Нагадаємо, нововолинців просять не приходити на прийом із симптомами ГРВІ, при підозрі в себе COVID-19. Потрібно телефонувати своєму сімейному лікарю або на гарячу лінію Нововолинського ЦПМД +380932579215, чи викликати “швидку”.

Зазначимо, що для надання допомоги хворим на COVID-19 першочергово використовуватиметься інфекційне відділення. За потреби ліжка розгортатимуться на базі психіатричного відділення, може бути задіяний триповерховий терапевтичний корпус.

У лікарні заборонено відвідування пацієнтів у стаціонарі, призупинено планові операції, відмінені медичні огляди, не працює денний стаціонар, припинено роботу психіатричного відділення.

Три епідбригади, які працюватимуть із інфікованими, створено в Нововолинському міськрайонному відділі Волинського лабораторного центру МОЗ України.

Нагадаємо, станом на 31-ше березня в Нововолинську не зафіксовано жодного випадку COVID-19.

Читайте також:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця