<

Безпека, комфорт та інвестиції: Борис Карпус прозвітував про рік на посаді міського голови Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:31 | 30.11.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
2055
/ коментарів 9

Міський голова Нововолинська Борис Карпус прозвітував про виконану роботу за рік на посаді.

30-го листопада о 10:00 розпочався онлайн-звіт міського голови Бориса Карпуса, де він підбив підсумки проробленої роботи. Після чого відповідав на питання журналістів та мешканців громади.

Відео з прямого ефіру:

Спершу мер подякував Нововолинцям за висловлену довіру. Для нього це важливий етап у житті та велика відповідальність. Повідомив, що протягом року працюють у посиленому режимі та вже певні результати почали реалізовуватися.

Дві великі стратегічні лінії, які для себе визначили, це безпека та благоустрій/комунальна сфера. Реформування цих галузей відбулося в цьому році, активну фазу очікують вже в наступному.

Безпека. Перше – це створення муніципальної варти. Вона допомагає комунальним підприємствам у дотриманні правил благоустрою. Також у питанні стихійних сміттєзвалищ та спалюванні листя. У наступному році муніципали отримають автомобіль, тож очікують, що їхня робота стане ще більш потужною.

Наступне – камери відеоспостереження та освітлення вулиць. Мер каже, що вдалося освітлити всі провулки, які ведуть до промислових потужних підприємств. Дорогу до БРВ, до м’ясокомбінату, на першу шахту. Також освітлена алея біля Свято-Духівського собору.

Камери відеоспостереження та створення ситуаційного центру – ці проєкти вже розпочалися. На першому поверсі міської ради проводиться ремонт, де буде розташований цей центр. На камери цьогоріч виділили 150 тисяч гривень, цей процес буде тривалий. Хочуть об’єднати камери та дати до них доступ налзвтчайникам та поліції, щоб вони могли швидко реагувати на події або запобігати їм.

На минулому тижні приступили до роботи поліцейські офіцери громади. Для них очікують два автомобілі. Офіцери базуватимуться у Грядівському старостинському окрузі та Благодатному. Там вже на завершальних стадіях ремонти в старостинських садибах.

Реформування житлово-комунального господарства – питання, якому приділяють багато часу та уваги, говорить Карпус. Планують ліквідувати ЖКО. Незабаром розпочнеться об’єднання двох УЖКа в одне. Створили центр підтримки ОСББ, за останні чотири місяці було створено понад 30 об’єднань співвласників. У планах мера, щоб на ринок комунпослуг зайшли приватні компанії, адже конкуренція позитивно впливає на якість послуг.

Щодо теплокомуненерго – у планах нові компактні модульні котельні. Таку вже створили на 6-му мікрорайоні за 8 мільйонів гривень. Наступний етап це 5-й та 15-й мікрорайони.

Для ВУКГ придбають новий автомобіль «п’ять в одному», який буде працювати і в зимовий, і літній період. Він може посипати дорогу піском, літом прибирати дорожнє покриття та перевозити опале листя. Це буде універсальний автомобіль, який дозволить комунальникам надавати якісніше послуги. Також придбають трактор, щоб швидше реагувати на погодні умови. За словами міського голови, ВУКГ повністю готове до зими. Є контракти з підприємцями, яких будуть залучати до очищення снігу.

Реалізовуються великі проєкти: облаштування подвір’я в ліцеї №7, спортивний комплекс біля ліцею №8, парк біля ТРЦ «Форест». Кошти отримали завдяки народним депутатам Ігорю Гузю та Андрію Герусу. У наступному році будуть розпочинати роботи по дизайн-макету та концепції реконструкції міського парку.

Також на 5-му мікрорайоні розпочалася реконструкція недобудови, яка 30 років стояла. Вдалося залучити інвестора, який має досвід у реновації таких будинків.

Після виступу міського голови про здобутки за рік роботи, перейшли до запитань від ЗМІ та глядачів онлайн-ефіру.

Більше – незабаром на сайті.




коментарів: 9
  1. Потрібно уточнити: чи має право міський голова звітувати в форматі пресконференції у підконтрольних ЗМІ? Отже, як трактує звіт міського голови “ЗУ Про місцеве самоврядування”, у нашому випадку – ОТГ? Цитую, Розділ 3, ст.42, пункт 22, підпункт 6 згаданого вище закону: “Сільський, селищний, міський голова не рідше одного разу на рік звітує про свою роботу перед територіальною громадою НА ВІДКРИТІЙ ЗУСТРІЧІ (виділено мною -А.Б.) з громадянами. На вимогу не менше половини депутатів відповідної ради сільський, селищний, міський голова зобов’язаний прозвітувати перед радою про роботу виконавчих органів ради у будь-який визначений ними термін”. Таким чином, Нововолинській міський голова порушив нормативний акт Держави провівши звіт про виконану ним роботу за рік, у закритому режимі. Не потрібно було вам “освячувати”, Борисе Сергійовичу, своє перебування на посаді впродовж року, порушуючи законодавство України. Тепер, будь-хто з членів ОТГ може подати на вас до суду щоб визнати ваш онлайн-звіт недійсним та зобов’язати провести його вдруге, згідно вимог “Закону України про ОМС”.

  2. А де поділись 1 млн. грн. (два транша по півмільйона) на пам’ятник Героям АТО, який в відосюку ви з ігорем обіцяли відкрити на Покрову 14 жовтня. Ігор так гарно махав руками, три рази повторюючи 14 жовтня. Але ви святий, то Ігор брехун. Ні 1 млн., ні пам’ятника.

    • Уважно дивіться прямий ефір, про пам’ятник говорили і розповіли, чому затримка і коли він буде встановлений.

  3. А покрівлю на зупинці біля аптеки по вул. Героїв Ато, так і не віремонтували. Авже сніг іде.

  4. Зима застане комунальників зненацька. Знову. І техніка від “папєрєдніків”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок