<

«Без взуття, побитий та голодний»: мешканка Нововолинська обурилась сервісом у лікарні – медзаклад дав відповідь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:12 | 23.10.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
32
/ коментарів 19

У відділені кардіології Нововолинської центральної міської лікарні чоловік пробув два дні голодний і без ліків, – написала дівчина у соцмережі 22-го жовтня. На що у медзакладі наступного дня дали відповідь – хворий на даний час знаходиться на лікуванні з хронічним захворюванням і розладами особистості та поведінки, внаслідок хвороби, а не виставлений на вулицю.

У групі фейсбук Нововолинськ інфо написала публікацію Elizabeth Nivers’ka. Зазначила, що біля лікарні побачила свого знайомого, літнього чоловіка, який розповів про ставлення до нього у відділенні кардіології. Пацієнт, за словами дівчини, перебував там без ліків та їжі.

“Біля міської лікарні, за територією, сидів чоловік похилого віку. Видно було, що людині погано, був без взуття, ноги побиті. Людина після інсульту, через що бувають провали у пам’яті. Від нього я дізналась, що його поклали в кардіологію, а на вулиці він, бо пішов по гроші. У відділені кардіології він другий день голодний і без ліків. Коли попросив у лікаря хоча б каші та зателефонувати рідним, йому відповіли “тут вам не столова і не пункт зв’язку”.

Як людина в лікарні другий день без документів, зв’язку і грошей я не знаю. Коли він сидів під лікарнею ніхто з медперсоналу, якого на той час було вдосталь на вулиці (прибирали територію), не підійшов і не поцікавився, що з ним чи погано людині. Чергова медсестра сказала нам, що нема ліків, тому дивитись за ним не буде”, – йдеться в повідомленні.

Більше 200 коментарів залишили користувачі соцмережі під дописом.

23-го жовтня на офіційній сторінці НЦМЛ у фейсбук з’явився коментар – відповідь на публікацію Elizabeth Nivers’ka.

Заступник головного лікаря Олімпіади Галас спростувала інформацію про те, що пацієнта не годували та не давали ліків і розповіла про проблеми в самій системі охорони здоров’я.

Коментар подаємо без змін.

“Шановна пані Ніверська, ознайомившись з Вашою заміткою про те, як Ви випадково побачили людину похилого віку біля лікарні «без взуття, побитого, голодного і т. ін…..» хочу внести ясність і надати достовірну перевірену інформацію по даному випадку для того, щоб у людей не складалося враження, що медичні працівники – кати, злодюжники і особи без моралі, етики і без почуттів.

Судячи по Ваших коментарях, можна подумати, що ми здавали екзамени в учбових закладах на предмет «черствості», «без людяності» і «жорстокості». Медики – це такі самі люди як Ви, шановна пані, з проблемами, душевним болем, турботами за близьких і рідних, бідами та потребами.

Чоловік, про якого Ви пишете, на даний час знаходиться в закладі на лікуванні з хронічним захворюванням і розладами особистості та поведінки внаслідок хвороби, а не «виставлений на вулицю голий, босий і голодний», як Вам здалося. Так як відділення стаціонару не є підрозділами закритого типу, пацієнт має право вийти за межі відділення з відома медичного персоналу в аптеку, іншій підрозділ на обстеження. Всі важкі пацієнти при переводі із одного відділення в інше та транспортуванні в діагностичні підрозділи супроводжуються медичним персоналом.

Пацієнт, навколо якого розпалилася така дискусія, перебуваючи у відділенні, зневажливо відносився до персоналу відділення, не реагував на неодноразові звернення до нього прислухатись до порад, кілька разів намагався вийти за межі відділення без взуття, висловлювався нецензурною лайкою. В черговий раз 22.10.19 р. при спробі його зупинити, він покинув відділення. Медична сестра намагалась умовити пацієнта повернутись, коли він сидів на лавочці на території лікарні. На благання медсестри пацієнт грубо відмовився повернутися, не маючи на то ніяких причин та мотивів, які унеможливлювали його перебування у відділенні. Він отримував найнеобхідніше медикаментозне лікування, йому проведені всі обстеження.

Безумовно харчування в лікарнях не «елітне», якщо Вам відомо, то на харчування пацієнтів в лікарні виділяється 6,0 грн. в день! І все це не через небажання харчувати людей краще, а через катастрофічне недофінансування закладів охорони здоров’я в Україні в цілому.
Але незважаючи на все люди, нерідко, висловлюють подяку за те, що отримують досить не погані страви, маючи можливість отримати їжу, що не шкодить здоров’ю, а полегшує процес одужання.

Хочу донести до Вашої свідомості і адекватного розуміння проблеми в охороні здоров’я – ті медичні працівники, які працюють зараз в лікарні за заробітну плату в середньому біля 4 тис. грн. просто волонтери, коли одна медсестра і санітарка на 30- 35 хворих у відділенні мусить надати допомогу всім, пояснити, перевірити і з терпінням і розумінням вислухати образливі слова пацієнтів з порушеною психікою і промовчати «проковтнути», бо людина хвора, це повинно заслуговувати високої оцінки вас – наших пацієнтів!

Так, в самій системі охорони здоров’я не все гладко, нажаль, багато випадків і грубого відношення і лікарської недбалості, але ми намагаємось бути кращими. І Ви, шановна пані, подивіться на світ іншими очима, давайте разом зробимо його кращим! Згадайте тих, хто колись допоміг Вам, Вашим родичам побороти недугу! Дякую за розуміння, але на все треба мати об’єктивну і гідну точку зору, і ділитися нею в етичній формі”.




коментарів: 19
    • Така натура наша українця винити когось, владу, сусіда.
      А признати що ми самі в тому винні слабо? Яєчники маленькі?
      Признайте, ми не заслужили жити нормально!!!
      Вихід простий. Треба почати з себе, а не пизд*ти тут які всі пагані!

  1. А не на цьому ресурсі цитувати слова головного лікаря Мороза, що 7 ліжкомісць-це 1мільйон 160тисяч гривень…. Вам поділити, чи самі згадайте арифметику початкових класів?

    • НеПорохБот, скажи, а слабо вийти і сказати вголос?
      Чи вигідніше бути неЗемишою інтернетовською?)))))

      • Стати біля “Шевченка”?…. Тобі як? Голосно, спокійно сказати? А що тобі, зебіле, скажеш? Ти вибрав, що хотів-маєш результат! 25років вибирав мером комуняку, а винен Порошенко? Головний лікар, теж комуняка, теж при посаді і владі більше 30 років… Хто? Супрун, його там “прив’язала”? То вже-ж немає…. Ти пропонуєш”вийти”, “сказати відкрито”…. Кому? Тобі?… В мене 15 квартир – сусідів, від 25 до 90+ років, от з ними я говорив, і багато…. Завзяті виборців Зе, правда, половина вже невдоволених, а через пів року і решта прозріє… а на виборах знову проголосують за Сапожнікова… забувши про іржаву воду, дороге тепло і погану медицину… Поговорив…

        • от як так виходить – за советів кляті комуняки все робили добре, а прийшов капіталізьм – і ці ж самі комуняки все роблять погано ? нонсенс… до речі, всього народу України це теж касається…

          • В Нововолинську хіба не ті самі комуняки? Ану, назви хоч одного “бандерівця” при владі…

          • я й кажу – комунякі ті, що й за совєтів, а які різні результати – як так може бути ?

  2. То ж сама медсестра сказала що ліків нема і ніхто не буде за ним дивитись!!! А заступник головного лікаря написала що все в них є і він отримував необхідне медикаментозне лікування

  3. гнати на … цих морозів радійчуків бєльських і т.д всі заплутані в схемах по розподілу державних коштів. оновити керівний склад лікарні !

  4. ви сходіть і на того чоловіка гляньте. він матюкав бідних медсестер на все відділення, і так одна за ним пішла, щоб вернути, а він ще й на вулиці її обматюкав… вона має то все слухати? всі питання до родичів, чого вони його спихають в лікарню. а про те шо не кормили, то не правда, їв аж за вухами тріщало

    • Робота медсестри одна із самих невдячних та низькооплачуваних. Нажаль, не всі це розуміють.

  5. Не зрозуміло,всі проблеми медицини,а вони є,являються поясненням безлюдяності?І цікаво чому саме людям ви пред”являєте претензії?Все,що від людей залежить,тобто сплачення податків,вони роблять?Ніколи не пробували кинути виклик можновладцям?

  6. Ніколи не повірю, що більше аніж на 6,0 грн. на добу не можна харчувати пацієнтів в Нововолинській ЦМЛ. Це саботаж потреб хворих, як вбачається, феодальною головкою міста!

    • А “діток” в США на лікарську зарплату можна відправити? Навіть не рахуючи рухоме і нерухоме…

  7. Які всі мудрі тут… Тільки і вмієте, що обі….ти лікарів, вихователів, вчителів. Не подобається-не ходіть у лікарню. Лікуйтесь подорожником. Нашим людям ніколи не вгодиш! Все не так! В лікарні годують так що люди ще й набирають там вагу(але не тоді коли наша Нововолинська “еліта” каже, що вона “не буде їсти ці помиї”) Все у наших руках. Самі позвикали скрізь тикати гроші(за медичні огляди, за довідки),а потім плачете, що лікарі гроші беруть?! Не давай і не будуть брати!

    • во-во… не давайте – і не будуть брати, не годуйте – і не будуть їсти… а чому лікарі повинні жити хуже бариг та інших контрабасів ? закон ринку – рівновага між попитом на кваліфікацію і її пропозицеєю.. не вони винуваті, шо беруть, а оце о суспільство, шо їм недоплачує..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа