<

Без світла, з протестами гірників та нереалізованим вугіллям: яке сьогодення шахти №9 та «Бужанської»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:48 | 16.10.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ коментарів 17

Шахта №9 «Нововолинська» другий день «стоїть», гірники відмовляються працювати через невиплату заборгованості по зарплаті. «Бужанська» працює, але неактивно. Разом з тим, через відсутність грошей, на шахтах відключають світло та є загроза відмови перевізника від надання транспортних послуг.

Про ситуацію на копальнях розповів у коментарі БУГу нещодавно призначений в.о. гендиректора ДП «Волиньвугілля» Володимир Юрків.

За словами Юрківа, він уже приступив до виконання своїх обов’язків. 16-го жовтня як представник керівництва Волиньвугілля відвідав зустріч голови Волинської облради Ірини Вахович на шахті №10 з шахтарями, де говорили про вугільні проблеми.

Чи реалізовують вугілля з шахти «Бужанська»?

Юрків розповів, що на складах залишається вугілля на суму майже 11 мільйонів гривень. Як говорив попередній керівник, якого звільнили за наказом Міністерства Андрій Пилипюк, він уклав договір з ПАТ “Центренерго” і обіцяли передоплату, однак не дали. Тому вугілля залишається на складах.

За совами Юрківа, він веде перемовини з керівництвом Центренерго, буде передивлятися договори і намагатися вирішити питання з реалізацією вугілля та отриманням коштів.

“На суму, яку отримаємо, можна частково погасити заборгованість по зарплаті, оплатити електроенергію. Шахтарі чекають зароблених коштів”, – зазначив Юрків.

Працювати на шахті №9 ніде

На копальні допрацювали лаву № 415. Фактично гірникам немає де працювати. За словами Юрківа, життя шахти потрібно продовжити мінімум на 10 років і шукати шляхи.

Нагадаємо, після того, як Володимира Юрківа, як директора 9-ї звільнили з посади, призначили Павла Танчева. Про введення нових лав та перспективи – у матеріалі “Зарплата 1000$ та мінімум 15 років роботи: директор шахти №9 «Нововолинська» розповів про сьогодення та перспективи

На копальнях вимикають світло. Перевізник чекає оплати

Через заборгованість на шахтах Волиньвугілля відключена електроенергія в адмінприміщеннях. “Потрібно заплатити 380 тисяч гривень”, – говорить Юрків.

Орім того перевізник, який надає транспортні послуги, може відмовитися. Причина та ж – борги.

Тим часом шахтарі чекають своїх зароблених грошей. Обіцянки уряду про один мільярд гривень на зарплати гірникам поки такими ж і лишаються. Доведені до відчаю шахтарі готові йти на акції протесту.




коментарів: 17
  1. Брехня повна,бо юрків не в.о, читайте наказ а,
    т.в.о це різні речі.
    Він рік тому хотів закрити шахту,а зараз про перспективу???? І як бути з кримінальними справами про розкрадання ш 9. Всі вже забули??? Пошукайте, тут була стаття!

  2. Про яку зарплату ви говорите ? Невже не ясно – зарплати не буде ! Юрків зайшов щоб закінчити те , що йому не дав закінчити пилипюк. Для Юрківа головне виконати настанову нового смотрящого , а саме закрити шахти з вигодою для себе ! Дуже скоро почнемо визнавати нові деталі цієї афери .

  3. Людям треба погодитися з неминучим закриттям нерентабельних та збиткових копалень. Тим більше, що для шахтарів це буде великим благом та дарунком долі. Люди зможуть освоїти нові професії, розпочати нове фахове життя в більш сучасних , інноваційних галузях , наприклад IT технологіях. Все буде добре. Закриття шахт нам не треба боятися!

    • Ух то невгамовний.Під кожною статтею на сайті Ваш радісний коментар, що потрібно шахти закривати.
      У Вас якась особиста образа?

    • Це де в Україні люди міняють професії,після яких державних установ людей далі працевлаштувати?
      Давайте жити в наших реаліях

      • Ви в ваших реаліях жити вже не будете. Бо ваша шахта нерентабельна та збиткова, яку незабаром закриють. Хто хоче працювати, той завжди її знайде, без допомоги усіляких державних установ. Зайнятися розвитком вітчизняних IT – технологій найкращій вибір для шахтарів,що будуть звільнені

        • Усер, тобі до псіхіатра треба…праця IT-тебе зломала… спробуй працювати ближче до природи… наприклад в шахті…

          • Скільки вугілля видобувають зараз дві шахти? Якої зольності? Воно комусь потрібно?

          • Усер, ти свій Puthon, чи на чому ти там пишеш, з якого віку вивчав ? і шо ти пропонуєш мужикам, якім за 40 ? тобі до псіхіатра…

        • По перше нерентабельність це не наша провина.Нехай менше крали і ми ще плавали на своїх.Зольність на 9 шахті дуже пристойна і добре для реалізації.
          Ну і до чого ваші іт? Якщо ви там працюєте то повинні усі у цьому бути.
          Як на мене з Вашого боку говорить якась особиста образа і заздрість до шахтарів

          • МДГО ти що дурень! Тобі сьогодні злодій юрків прямим текстом сказав що 300 т в сутки буде то може не закриють. Чим ти будеш добувать без інвестора? не вже не понятно що він прийшов щоб шахті зробити рудець! Так що бери букваря і переучуйся на щось друге. хватить на затяжки лежати і стаж заробляти.

      • А Ви нашого мера чули? В нас же прекрасна економічна ситуація в місті… До речі, він орденоносець “Шахтарської слави” – це і його заслуга!

  4. Напишіть будь ласка що пилипец зробив для обєднання.крім того що набрав боргів.

  5. Хто ПИШЕ фігню що на шахті Бужанська Вугілля на 11 млн Шановні Ви Там були Бачили ???? не пишіть мятюк єрунди за свої слова відповідайте !!! Хто Вам надав таку інформацію ?????????????????????????????

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок