<

Базова лікарня другого рівня буде у Нововолинську, а першого – у Володимирі-Волинському: засідала госпітальна рада

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:46 | 27.11.2019 / Нововолинськ / , , , /
Перегляди
5
/ коментарі 3

На засіданні госпітальної ради, яке відбулося 26-го листопада, шляхом голосування вирішили що, базова лікарня другого рівня буде у Нововолинську, а першого – у Володимирі-Волинському. Як розовіла БУГу голова ради Катерина Чубок, подібне рішення не вплине на закриття будь-яких ланок чи відділень медичного обслуговування в містах.

До засідання госпітальної ради працювала робоча група, яка дала свої пропозиції. У її складі – головні лікарі Нововолинська, Володимир-Волинська, Іванич та Локач і по одному представнику з органів місцевого самоврядування, повідомляють на сайті Нововолинської міської ради.

Як розповідають, дискусійним було обговорення питання щодо місця розташування базових лікарень другого та першого рівнів.

Представники з Володимир-Волинського наполягали на тому, аби подати на затвердження в обласне управління охорони здоров’я, відповідно – у Міністерство охорони здоров’я України ­ – дві базові лікарні другого рівня, зокрема, у Нововолинську та у Володимир – Волинську, або ж у цих містах створити базові лікарні першого рівнів.

Проте в Нововолинський госпітальний округ входить менш як 200 тисяч населення, а така лікарня розрахована на 120 тисяч населення.

За результатами голосування 11 членів госпітальної ради із 20 підтримали те, що базова лікарня другого рівня, яка надаватиме спеціалізовану допомогу, буде у Нововолинську, а базова лікарня першого рівня – у Володимир- Волинському. Лікарні, які надаватимуть планову, реабілітаційну, хоспісну допомогу знаходитимуться в Іваничах та Локачах.

Як повідомила БУГу Катерина Чубок, голова госпітальної ради, подібне рішення не значить, що будь-які відділи лікарень у Володимирі чи Нововолинську закриватимуть.

“Це впливає, можливо, на перспективу. Наприклад, якесь дороговартісне обладнання може йти в Нововолинськ і в центр госпітального округу на лікарню другого рівня. Але це не означає, що має закриватися відділення в тій чи іншій лікарні. Госпітальна рада – це дорадчий орган, який поки що не керує фінансами і невідомо коли це буде відбуватися”, – сказала Чубок.

Голова ради зазначила, що є перспективний план, і якщо у Володимирі буде оснащення, забезпечення високоякісними послугами і гарними спеціалістами, то можна подаватися на лікарню другого рівня.

Рішення госпітальної ради направили в обласне управління охорони здоров’я.




коментарів: 3
  1. То Новік тепер тіпо селище міського типу буде, чи як? Столиця – Володимир?

    • Нічого не зрозуміло. Поясніть, журналісти пр лікарні І і ІІ рівнів, не мдайте вмерти йолопом. :)

  2. От немає чим зайнятися??? ні чого хорошого для нашого Володимира! По трішки і почнуть закривати відділення! Придурки з верховної ради, що ви робите, ви ж топите Україну, дуже швидким темпом!!! Боже, подивись, і хоч ти, Господи, спаси Україну!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер