<

Бачила у вічко, як взламували замок: мешканку Нововолинська двічі спробували обікрасти. Поліція бездіє?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:55 | 7.11.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
4
/ коментарів 6

У Нововолинську за кілька днів двічі пробували обікрасти квартиру. Коли злодії взламували замок дверей вдруге, господарка помешкання спостерігала за ними у вічко. Два чоловіка таки відкрили квартиру, але втекли. Поліція на перший виклик вирішила, що замок власниця зламала сама.

Жителька Нововолинська Юля, яка ледве не стала жертвою квартирної крадіжки, розповіла журналістам інтернет-видання «БУГ», що в п’ятницю ввечері, 2-го листопада, не могла потрапити додому, бо у дверях “скрутили” нижній замок. Жінка зазначила, що викликала рятувальників, які й відчинили квартиру, та поліцію.

Квартира розташована на 3-му поверсі в одному з будинків на 15-му мікрорайоні. Як каже власниця, на поверсі загалом дві квартири. Сусідів, які переважно не живуть там, обікрали вже двічі.

Юля запідозрила, що і в її помешкання хотіли завітати злодії. Та зі слів жінки, правоохоронці зробили висновок, що замок просто заклинило.

У вівторок, 6-го листопада, незвані гості знову повернулися. Цього разу Юля була вдома та бачила у вічко вхідних дверей як двоє чоловіків, як каже жінка з вигляду нормальні, добре одягнуті та не схожі на наркоманів, взламували її замок.

“У вівторок була вдома. О 10:10 почула, як хтось тричі подзвонив. Я не відкривала, бо нікого не чекала. Та тут чую, як хтось колупається в замку. Дуже злякалася, подзвонила до свого дядька, який живе навпроти, щоб прийшов. Він розповів, що коли доходив до під’їзда, то бачив як один чоловік стояв, а інший виходив. Далі подзвонила тітка і каже, що бачить з балкона як вони повертаються. Ми зрозуміли, що повертаються до квартири”, – розповідає Юля.

Жінка також додає, що викликала поліцію та включила на телефоні камеру, щоб спробувати зняти злодіїв. На жаль, не вдалося.

“Так як була вдома, то двері були зачинені лише на нижній замок на один поворот (замість трьох). Хвилин 5 колупали і відкрили, але так і не зайшли на поріг. Мабуть зрозуміли, що в помешканні хтось є, хоть нас і не бачили”, – додає Юля.

Власниця квартири написала заяву в поліцію. Говорить, що таки зазначили, що вже вдруге до її помешкання намагаються потрапити. Та надій, що правоохоронці будуть їх розшукувати, у Юлі немає. Вийшла вона з поліції з відчуттям того, що якби квартиру обікрали, то розмова і дії були б інші.

“Якби була крадіжка, то була б інша стаття”, – сказали жінці при відібранні пояснень.

Запам’ятали і прикмети чоловіків: вік 30-35 років, ріст 175-180 сантиметрів. За словами дядька один був одягнений у світло-сірі штани і світло-синю куртку, мав русяве волосся. Інший був у кепці, одягу не було видно, бо бачили його лише через вічко.

У кримінальному законодавстві є такі поняття як готування до злочину та замах на злочин. Незаконне проникнення у квартиру може кваліфікуватися як замах на вчинення крадіжки, яку не закінчили з огляду на обставини, які не залежали від волі злодіїв. Юлі пощастило, що саме в цей день по збігу обставин вона не пішла на роботу і була в квартирі.

Запитали журналісти у власниці помешкання чи не помічала вона певних міток, які роблять злочинці. Юля розповіла, що нічого не бачила, та напередодні першого візиту заходив молодик, який ніби помилився квартирою.

Взяти коментар в поліції поки не вдалося. Чи будуть правоохоронці вести слідство, проводити оперативно-розшукові заходи по пошуку злодіїв чи чекатимуть, доки вони втретє спробують проникнути в житло Юлії та завершити розпочате – питання залишається відкритим.

Реалії Нововолинська такі: залишати своє помешкання без нагляду навіть вдень, коли йдеш на роботу – небезпечно. Хто захистить мешканців від квартирних злодіїв?




коментарів: 6
  1. але ви й лохі .кіпіш нада було підняти.а не стояли чекали поки зайдуть.

  2. Який толк звертатися до нашої поліції?Вони нічого не шукють.Іноді ловлять когось.І то здається випадково…

  3. Вони ловлять, коли люди їм носа пхають на готове, а так вони й палець об палець не стукнуть, наша міліція нас береже, тільки нажаль в протилежному значенні цього слова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер