<

Авторка книжки “Роксолана: міфи та реалії” запрошує на лекцію у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:12 | 17.09.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Олександра Шутко народилася у Нововолинську, навчалася у Волинському державному училищі культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського (1996-1999), потім – у Національній музичній академії України імені П. І. Чайковського (Київ).

12 вересня 2015 року на Львівському форумі видавців кандидат мистецтвознавства презентувала книгу «Роксолана: міфи і реалії», написану за результатами досліджень турецьких, західноєвропейських та американських науковців. У книзі відкрито нові, досі невідомі широкому загалові українців факти із життя цієї величної, недосяжної й водночас такої близької нам жінки. Крім того, у книзі згадуються імена інших українок, які побували в гаремах султанів та залишили чималий слід в історії Османської імперії.

Під час лекції Вам вдасться поспілкуватися з автором та дізнатися, якою ж насправді була Роксолана. Про її гаремне життя, стосунки із султаном Сулейманом, статки, улюблений одяг, прикраси та навіть наїдки. Адже пам’ять про це зберігають не лише особисті речі та листи цієї султани, а й амбарні книги гарему палацу Топкапи.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер