<

Аварія на шахті №9 Нововолинська: четверо травмованих гірників досі лікуються

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:21 | 11.08.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
1232
/ коментарі 3

Четверо з п’яти волинських гірників, які 4-го квітня квітні травмувалися в аварії з кліттю на шахті №9, досі не повернулися до роботи і проходять амбулаторне лікування.

Один з травмованих повернутися у професію більше не зможе, – розповів Суспільному лікар-хірург Нововолинської центральної міської лікарні Тарас Родзь.

Лікар розповів: після госпіталізації усі травмовані були прооперовані, дехто переніс кілька оперативних втручань. Нині четверо гірників лікуються вдома.

“Один з них отримав важку травму з переломом стегна, з внутрішньосуглобовим переломом колінного суглобу, значними зміщенням. Він вже не зможе повернутися до своєї професії, і швидше за все, отримає інвалідність”, – каже Тарас Родзь.

Кліть, яка зірвалася у забій з шахтарями, знову працює. Декілька місяців підйомник був опечатаний.

“Ми провели наладку і ревізію підйомних установок, вони сьогодні працюють справно. Зараз визначається та чи інша вина. Хто винен: організаційно чи технічно. Але то питання комісії”, – розповів директор шахти №9 Володимир Юрків.

Зі слів керівника копальні, розслідування комісії нещасного випадку у шахті на завершальній стадії, але ще триває.

Нагадаємо,  4-го квітня, орієнтовно о 20:00 на шахті №9 кабіна ліфту, який спускав гірників під землю, на великій швидкості опустилася на забій. Внаслідок аварії ушпиталили дев’ятьох гірників, чотирьох після огляду відпустили на амбулаторне лікування.

Після аварії одну з двох клітей, яка опускає гірників під землю, – опечатали. Інша – справна, але шахтарі в копальню не спускалися. На час слідства на шахті призупинили видобувати вугілля.

З 29-го липня на копальні через борги відімкнули електроенергію. 600 гірників чотири місяці не отримують заробітну плату.




коментарів: 3
  1. Вже шахта працює з 9.08. щей зарплату дали за два місяці. Ще два місяці винні зароблених грошей.

  2. Повністю майже розрахувалось керівництво шахти з працівниками! Чекаємо липня зарплату. Юрків прийшов до керівництва і навів порядок після колишнього злодія -Танчева, який розікрав і набрав боргів на шахту. Тепер все стало на своі місця і приємно працювати в горошій атмосфері, де панує порядок!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер