<

Аудит Нововолинської лікарні виявив збитки та незаконне використання коштів на майже 1 мільйон гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:20 | 29.01.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
93
/ коментарів 7

Після звернення народного депутата Ігоря Гузя державна аудиторська служба України провела перевірку Нововолинської центральної міської лікарні. Загалом експерти виявили порушень на 924 тисячі гривень при виконанні будівельних робіт, оплаті праці керівництва та неналежного використання «коронавірусних» грошей.

Аудиторською службою встановлено, що завищення посадових окладів колишньому керівнику лікарні, його заступникам та іншим керівникам призвело до незаконного використання коштів по оплаті праці на суму 413 тисячі гривень.

При виконанні реконструкції приймального відділення була завищена вартість робіт. Через це збитки склали майже 250 тисяч гривень.

Також виявили порушення на суму 133 тисячі гривень, які виділила Національна служба здоров’я на боротьбу з коронавірусом, зокрема, через завищення виплат медичним працівникам, використання медикаментів на стаціонарних відділеннях, в яких не перебували хворі коронавірусом та зайву оплату за товари.

Внаслідок завищення норм вкладення продуктів для приготування окремих страв та завищення норм відходів при обробці сировини зайво списано продуктів харчування на суму 106 тисяч гривень.

Також у 2018-2020 роках для приготування страв було придбано та використано 2,2 тони маргарину на майже 62 тисячі гривень, застосування якого не передбачено для харчування хворих. При цьому пів тони зіпсувалось через закінчення терміну використання, з якого незважаючи на непридатність використано на харчування хворих 16 кілограмів.

Аудитом виявлено завищення вартості робіт з ремонту інших приміщень лікарні в сумі 25 тисяч гривень.

Надання платних медичних послуг на безоплатній основі призвело до недоотримання доходів в сумі 1,7 тисяч гривень.

Як зазначено в листі, за фінансові порушення 7 посадових осіб притягнуто до адмінвідповідальності, на двох складено адмінпротоколи про порушення бюджетного законодавства, які направлено до суду.

Всі матеріали перевірки було передано до Нацполіції, аби вони вживали заходи для відшкодування втрат.

Зазначимо, що керівником лікарні впродовж довгих років з 1984-го року був Віктор Мороз. Після його звільнення медустановою керує у минулому заступник колишнього мера Віктора Сапожнікова Андрій Сторонський.




коментарів: 7
  1. Ну що? Прочитали? Мовчок, знову? І правильно. Відкрили адміністративні справи з масових розкрадань, майже, на 1 000 000 грн. людських грошей. Стиснемо дзьоби міцніше: Це ж не наші кошти! А тих, хто їх вкрав. : ))) Й далі не реагуймо. Змін хочете, кажете? Зробіть їх, перш за все, у власних головах.

  2. то яку це адмін.відповідальність вони понесуть?? це кримінальна відповідальність! це махінації!

    • Неповний мільйон за три роки для НЦМЛ – надто малувато, навіть для написання цієї статті. Порушили саме АДМІН-справи а не карні. Було б за шо – був би кримінал. Там ж не крадіжки а просте перевищення витрат до того ж незначне.

  3. я пенсіонерка,пенсія 2100.захворіла запаленням легень.ренгет платний. всі апарати платні.Япропоную,щоб для пенсіонерів була знижка.

  4. Одних за вкрадений алкоголь з супермаркету садять а іншим (‘прібліжонним’) навіть таке з рук сходить , як думаєте чому?)

  5. Да ладно!
    Прочитавши про виявлену суму, Мороз може вмерти зо сміху.
    Це кишенькові гроші для тієї банди.
    Хто робив аудит, хто себе так дискредитував?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер