<

Арку з шахти №1 “Нововолинська” вивозять КАМАЗами на металобрухт. Коментар директора

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:16 | 25.10.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
20
/ коментарі 22

КАМАЗ з арочним кріпленням, яке вивезли з шахти №1 “Нововолинська” на металобрухт, зафіксували 24-го жовтня члени профспілки “Захист праці”.

У згаданій профспілці розповіли, що виконуючий обов’язки директора Андрій Пилипюк заборонив продавати арку на ДП «Волиньвугілля» та збував її в Червонограді, а потім вирішив здати за мізерною ціною на метал. Для порівняння навели цифри: якщо ДП “Волиньвугілля” купувало арку бувшого вжитку за ціною 5000 гривень за комплект, то на металі отримують 4000 гривень за тонну.

dsc_1092-2

А в цей час на “Бужанській” зупиняють проходку через брак арки

dsc_1090-2

Як повідомили активісти інтернет-виданню “БУГ”, автомобіль з кріпленням супроводжував екс-даішник Кузьмич і заступник директора Кателюк. Автівка поїхала в сторону міста Володимира – Волинського. На разі членів профспілки цікавлять питання:

  • згідно яких дозвільних документів директор шахти відвантажує і продає арку?
  • чи є укладений договір з фірмою ТЗОВ «Західна лінія» на приймання металів?
dsc_1091-2

Активісти впевнені: арочне кріплення ще можна використовувати, адже сьогодні арки бракує, її закуповують за високими цінами.

Працівники викликали поліцію, правоохоронці перевірили документи на вивіз металевих конструкцій.

dsc_1095-2

“Є акти на списання арки, непридатної до використання. Є комісія, яка обстежувала кріплення, договір з ТЗОВ “Західна лінія”, який укладався ще до того, як я став виконувати обов’язки директора. Гроші вже прейшли на рахунок.

Члени профспілки “Захист праці” володіють неточною інформацією. ДП “Волиньвугілля” купувало арку по 4 тисячі за комплект. І купувало – це грубо сказано, адже вони ні разу нам не заплатили, повернули лише 106 тисяч з півтора мільйона.

Треба розуміти, що є арочне кріплення, яке має знос на 50% й придатне, і те, що має знос 70% й не придатне до використання. Маємо припис КРУ, згідно якого обладнання, зношене на 70%, йде на металобрухт.

Цього разу здали 4 з половиною тонни, тобто 26 комплектів, по 4 тисячі за тонну. Червоноград відмовляється приймати арку через брак коштів – вони не мають чим платити”, – пояснив директор шахти №1 “Нововолинська” Андрій Пилипюк.

img_8999

Арка зі зношеністю 70%. Автор фото Андрій Пилипюк

rfbhnu79slm

Нормальна арка

ycf2awao6zg

Арочне кріплення, яке 24-го жовтня вивозили на металобрухт з копальні. Фото профспілки “Захист праці”

dsc_1104-2

Керівник профспілки Володимир Власюк підозрює, що документи щодо здачі арочного кріплення на метал можуть бути сфальсифіковані. Він каже, що арку в такому ж стані донедавна відправляли на шахти “Межирічанська”, “Великомостівська”, “Червоноградська” тощо.

Акт приймання металів

img_8990

Кошти за арочне кріплення, зі слів директора вугільного підприємства, вже отримали та поділили таким чином:

  • 7 тисяч гривень – на виконавче провадження з відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я працівників
  • 5 тисяч – на податкову
  • 5 тисяч – на підзвітні кошти працівникам.
  • 1 тисяча – на “УкрПетроль”.
img_9007




коментарів: 22
  1. Так виходить, що це не в директора 1 шахти предвзяте відношення до сторожів, а навпаки. Так он воно що, пан Власюк створив профпілку,щоб її використовувати у власних цілях – ПОМСТИ. Бігає з порталу на портал і регоче. Я бачив його на бузі то щось ну не дуже добре.Розкажіть шановний ГОЛОВО, щож ви з ПИЛИПЮКОМ не поділили???? Хтось напишіть призвища людей, які входять в цю профспілку, щоб часом собі такого клопоту не прийняти на роботу.

  2. Невже хто вірить в цю маячню директора?? На Бужанці деревом скоро кріпити будуть !
    хто надав йому право продавати робочу арку???

    • Да, всім вірити Власюку, кращому активісту з шахтарів і кращому шастарю з активістів.

    • Напишіть з початку хто ви ?? що б ми знали хто прикриває злодіїв!! і конкретно напишіть в чому не прав Власюк? Це едина профспілка хто не мовчить!! Напишіть хто ви нам це важливо!! що б не дай бог влаштується до вас на роботу!!

  3. Цікаво, скільки директор насипав фантиків за таку оправдашку?
    Ну геть як Великомученик Андрій ( усі його поливають брудом ).
    Аж сміятися з цього хочеться…

  4. Пан Власюк до всіх своїх чеснот ще й експерт по якості арки ))) це дуже важлива частина кріплення і вона в першу чергу відповідає за життя шахтарів що за дурниці пишите подивіться на фото! Просто цирк не має чим охороні зайнятися як за територією дивитися то ні як права качати і займатися не своїми обов’язками то ми перші . Позорище не дай Боже таких працівників нікому!!!

  5. Чому шахтарі мовчки виконують свою роботу ? Якщо директор злодій і так гнобить працівників? Думаю треба зробити збори загальношахтні і розібратися хто правий і того хто не прав винести за межі шахти!

    • Ці фото для таких експертів як ви!! Що б мовчки сиділи слухали пана директора!! 26 комплектів з ні 6 комплектів лайна ! для йолопів!! 20 комплектів це 80000 гривен . які директор покладе собі в кишеню а ви продовжуватимете йому подтявкивать))

      • Прийди на шахту і запропонуй що хочеш таку арку купити за 4000 думаю тобі ніхто не відмовить!!! А обмовляти людей без доказів і обгрунтувань гнило!!!

  6. Власюк в арках розбирається як Сторонський в дітях з особливими потребами.

  7. Для йолопів які не вміють рахувати )) на фото можна нарахувати 22 комплекти гнилої арки ! А коли не залишається аргументів можна переходити і на образи!!! Для Гроз

    • очі розкрій !! і подивися уважно на фото !! і досить вилизувати дупу директорові!!

  8. Ви можете представити щоб вам дали булочку з зіпсованим варенням?) а якщо зіпсоване викинули і дали з свіжим то сторож має назвати пекарів злодіями ???) кожен має виконувати свої обов’язки !!! Сторож лізе в господарську діяльність повний абсурд!!! Гнати в шию таких працівників!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер