<

[ОНОВЛЕНО] Апеляційний суд Волинської області: підозрюваного у вбивстві Катерини Литкіної залишили під вартою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:25 | 27.10.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
9
/ коментарів 6

27-го жовтня Апеляційний суд Волинської області не задовільнив апеляційну скаргу підозрюваного у вбивстві Катерини Литкіної щодо скасування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що 18-го жовтня Луцький міськрайонний суд Волинської області прийняв рішення тримати під вартою підозрюваного у злочині Назара Статочнюка до грудня місяця поточного року.

Адвокати підозрюваного Віктор Шостак і Сергій Полячук таке рішення оголосили необґрунтованим, тому подали апеляційну скаргу, переконуючи що неповнолітнього хлопця потрібно тримати під домашнім арештом, або ж під наглядом батьків.

Один із адвокатів Назара Статочнюка Сергій Полячук зазначив, що ухвала тримати хлопця у слідчому ізоляторі є незаконною, так як прямі докази у скоєнні злочину відсутні. Мама підозрюваного Вікторія Гуліда додала, що таким чином в її сина руйнується психіка.

Сторона загиблої Катерини Литкіної разом із прокурором Сергієм Самчуком повністю заперечували аргументи відповідачів, просили суддю продовжити арешт підозрюваного до кінця слідства та встановлення усіх необхідних експертиз.

bezyimyannyijoo
dsc09633

Віктор Шостак та Сергій Полячук повідомили суду, що хочуть відвести від справи Сергія Самчука, прокурора, який захищає інтереси потерпілої, вважаючи що він порушує права на захист неповнолітнього підозрюваного та є упередженим у веденні справи. Апеляційний суд цю думку не підтримав, відведення прокурора не здійснилося.

Варто зазначити, що адвокат відповідача Віктор Шостак звернув увагу на те, що всі судові процеси по цій справі оприлюднюються у ЗМІ, відповідно відбувається маніпуляція громадськістю. Не доведено, що Назар Статочнюк вбив Катерину Литкіну, але в соціальних мережах негативно обговорюють всі публікації, хлопця вважають повноцінним злочинцем.

Захисники потерпілої сторони додали до справи довідку, що Назар Статочнюк навчався у Нововолинському електромеханічному коледжі , але 2-го вересня поточного року за власним бажанням він забрав із закладу документи. Також є інформація, що мати обвинувачуваного Вікторія Гуліда продає бізнес у селі Осмиловичі, Іваничівського району, а це наштовхує на думку, що сім’я планує покидати кордони України. Окрім того представили довідку з слідчого ізолятора від 16-го жовтня, в якій зазначено, що Назар Статочнюк отримав зовнішні фізичні пошкодження, а це може свідчити про те, що хлопець емоційний, збуджений, схильний до раптової агресії.

dsc09631
dsc09629

Мати та адвокати Назара Статочнюка спростували наведені аргументи. Запевнили, що документи з Нововолинського електромеханічного коледжу забрали, так як хлопець перебуває у СІЗО, тому платити за навчання немає сенсу. Бізнес Вікторія Гуліда виставила на продаж, бо не знаходить часу ним займатись. Наразі вона змушена часто відвідувати сина у слідчому ізоляторі. Зовнішні пошкодження на тілі підозрюваного доводять лише те, що у СІЗО погані умови для дитини. Захисники обвинувачуваного також нагадали у суді, що Назар Статочнюк слідству не перешкоджав, навпаки, надав пароль від комп’ютера, показував свої записи на телефоні. Зазначено було, що в коледжі і школі хлопця знають з хорошої сторони. Неповнолітній ніколи не притягувався до адміністративної відповідальності, відсутні у нього і дисциплінарні порушення.

Отже, захисники Назара Статочнюка вимагали скасувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, вбачаючи у цьому факт беззаконня. Прокурор та захисники загиблої Катерини Литкіної цей аргумент не погоджували, вважали, що домашній арешт, або нагляд батьків може стати хорошою можливістю для втечі в іншу країну, а також конфіскації слідів скоєного злочину.

Заслухавши судові дебати і попередньо відлучившись у нарадчу кімнату суддя апеляційну скаргу не задовольнив і залишив без змін ухвалу Луцького міськрайонного суду щодо тримання хлопця під вартою до 16-го грудня.

bezyimyannyijdd
dsc09637




коментарів: 6
  1. Якщо він не винен , то нехай все розкаже як було. А то мовчить , значить щось знає … От і все. Не хоче , шоб посадили обох є. Правда просто страшна …

  2. А для чого будинок продають? Де ж жити будуть? Якщо не винен, то чому усього позбавляються?

  3. Батьки вже давно прогавили та запізнились з вихованням своєї “дитини”. Нажаль, комусь це коштувало життя.
    Думаю, якщо батьки не змогли раніше контролювати свого “хлопчика”, то зараз і поготів.
    Тільки тримання під вартою у СІЗО, таких випускати не можна….

  4. Olha Olha, життя у людей продовжується. Чи Ви гадаєте, що батьки Каті тепер вічно повинні плакати?! Нічого вже не зміниш. Ну й чому вони мають бути в депресії?Вони з батьківським теплом та ніжністю розповідають і згадують про свою дитину. Найголовніше, що вони про неї пам’ятають, а душа в них, повірте, болить кожної ночі…і так буде завжди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок