<

Активісти Нововолинська зустрілися з владою міста, вимагаючи законного права – забезпечення пільгових перевезень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:12 | 11.09.2020 / Нововолинськ / , , , /
Перегляди
20
/ коментарі 2

10-го вересня у Нововолинській міськраді відбулася зустріч, на яку завітали активісти міста, учасники ГО “Світ для дітей”. Міська влада вирішила вислухати громадян після того, як ситуація з фактичною відсутністю пільгових перевезень набула розголосу і її почали активно обговорювати у соцмережі.

Нагадаємо, діти з інвалідністю, щоб доїхати до школи, не можуть скористатись пільгами у маршрутках міста. Рейси, які виділила місцева влада, не підходять по часу. А в звичайних – водії відмовляються їх безкоштовно везти, стверджуючи, що карантин і мала наповненість автомобілів.

Аби відстояти своє законне право на безоплатний проїзд в громадському транспорті, 15-ть мешканців пільгових категорій напередодні надіслали звернення до влади міста.

На нараді в мерії зібралося біля 20-ти членів громадської організації «Світ для дітей», яку очолює Юлія Буденчук.

Юлія зазначила, що, водії, відмовляючи у перевезенні пільговим категоріям населення, порушують їхні конституційні права. Їх поведінка, за її словами, незаконна.

«Якщо ми будемо сплачувати за проїзд, то житимемо в нуль. Ми хочемо користуватися законною послугою на безкоштовне перевезення», – наголосила Юлія Буденчук.

Перший заступник міського голови Андрій Сторонський запевнив, що кошти в міській казні є. Однак, їх не всім підприємцям можуть надати. Бо це залежить від групи оподаткування.

А ще, за його словами, через карантин перевізники й так наразі несуть збитки.

На це, присутні обурились. Мовляв, чому вони і їхні діти мають потерпати через всілякі бюрократичні нюанси. Їм і так приходиться не солодко.

Також мами діток з інвалідністю розповіли, що чимало водіїв хамлять їм, ставляться, як до нижчої раси, зневажають і всіляко принижують. 

У результаті тривалого обговорення таки дійшли консенсусу: у мерії знову зустрінуться з перевізниками і вкотре намагатимуться вирішити з ними це питання.

Також під час наради зачепили ще одне питання, болюче для сімей, які виховують дітей з інвалідністю.

Так, Юлія Буденчук запевнила, що місто – зовсім не пристосоване для людей з інвалідністю.

“Такі люди закриті вдома, бо не мають куди подітися. На бордюри виїхати не можливо. З’їхати з них на зебру – теж. Ні в Палац культури, ні в парк не можна потрапити. Що в місті є для таких діток, крім ІРЦ та спеціалізованої школи? Нічого. Навіть дитячого майданчика нема“, – зазначила очільниця громадської організації.

Після бурхливого обговорення цього питання, заступник мера таки визнав, що Нововолинськ дійсно погано пристосований для людей з інвалідністю і над цим потрібно працювати.




коментарів: 2
  1. Потрібно було написати так:”Активісти Нововолинська зустрілися зі своїми наймитами…” І далі по тексту. Влади в Нововолинську немає – ті, які там засіли, владарюють для власних кишень та плетуть інтриги задля свого добробуту, як вбачається. Вони, практично, нічого не вирішують! Я думаю, що прочитавши публікацію ви у цьому вчергове впевнилися.

  2. Читаючи це все дивуюсь. Чому у Луцьку відстань перевезення пасажирів значно більша і вартість проїзду 6 грн. Від однієї точки перевезення до кінцевої можна два рази Нововолинськ об’їхати, і вони працюють не в мінус, окрім цього, маршрутки Нововолинська брудні, технічно не справні, а водії переважно хамуваті. У Луцьку взагалі у школярів не запитують документи і пенсіонерам не хамлять. Чому Нововолинські перевізники працюють у мінус не зрозуміло. Шановні перевізники візьміть своїх водіїв та самі поїдьте до Луцька повчіться культури обслуговування та поведінки з людьми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер