<

“Адміністративно-територіальна реформа розширить фінансові можливості громад”, – Сапожніков

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:55 | 11.06.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
2
/ коментарі 4

Надходить час проведення адміністративно-територіальної реформи, якою передбачено добровільне об’єднання громад.  Цей процес не омине і Нововолинськ, саме це питання підіймав міський голова Віктор Сапожніков під час прес-конференції.

Він пояснив чому вважає реформу потрібною, серед аргументів – важливість шахтарського питання (проблеми вирішує місто, а податки ідуть у сільські ради на території яких заходяться підприємства), важливість обслуговування населення із сусідніх сіл у центральній міській лікарні (на яких не передбачене фінансування у міському бюджеті), транспортне забезпечення на дачні масиви та сусідні села, працевлаштування, навчання та інші.

Адмінреформа допоможе розширити фінансові потоки, залучити більше державних коштів і вирішувати всі питання спільними зусиллями. Селяни зможуть користуватися усіма міськими послугами без будь-яких перешкод. А всі питання, що стосуються життєдіяльності населеного пункту будуть вирішуватись лише спільно із громадою.

“Рішення про об’єднання залежить від думки і бажання громади. Я пропоную всім об’єднатися, хоча це додає клопотів та ще більшої відповідальності місту. Я не намагаюсь зробити вигідне рішення для міста чи окремого села, а агітую за європейський стиль життя. Окрім цього адміністративно-територіальна реформа розширить фінансові можливості громад”, – пояснив мер.

Розповісти про попередні домовленості із певними сільськими радами міський голова не погодився, адже на його думку цей процес хоча і запущений, проте ще остаточних рішень немає. Окрім цього, є окремі зацікавлені люди, які навмисно протидіють процесу об’єднання громад.




коментарів: 4
  1. Думаю що Віктора Борисовича в першу чергу цікавить його особистий фінансовий інтерес із приєднання сіл. Земельки там неміряно а він знає толк у земельних справах.

  2. Гість. Ти підсадна утка на сайті від Сапожнікова. Це вже давно видно. Не пілікай. Сапожніков заграбастав все що можна в місті

  3. Мені подобається ідея децентралізованої України. Більшість вагомих та ємнісних повноважень впроваджують на місцевому рівні, що, на мій погляд, є основним позитивним прецедентом в історії України на шляху її геополітичного розвитку. Реформи – це болючі зміни. Зміни, перш за все, в способі сприйняття особистістю навколишнього світу:
    https://www.hromadske.tv/society/reforma-khto-i-chomu–kosit–vid-detsentralizatsiy/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа