<

У Нововолинську шахраї практикують нові методи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:59 | 25.02.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Останнім часом  на території обслуговування Нововолинського відділу поліції почастішали випадки різного роду шахрайства, проте з нещодавніми  випадками правоохоронці стикнулись уперше.  

На території обслуговування нашого відділу, з початку тижня  зареєстровано 3 випадки скоєння шахрайств, варто зазначити, що на даний час тривають досудові розслідування, та правоохоронці мають переконання, що злочини будуть розкриті, а винні покарані, – повідомляють правоохоронці.

Так, до чергової частини звертаються місцеві жителі із заявами про те, що невідомі особи  представившись працівником однієї з Нововолинських АЗС, пропонують придбати у них  за зниженими цінами талони на дизпаливо, після налагодження контакту злочинці спонукають по мобільному телефону  заявників, перерахувати через термінал  на картковий рахунок в =Ощадбанку= гроші із різними сумами. Після чого зловмисники вимикають телефони та припиняють усіляке спілкування із потерпілими

Нажаль, на даний час процвітають і інші види шахрайських схем, коли у громадян з банківських карток невідомі знімають кошти за допомогою виманювання пін-кодів. Скільки б не попереджали  правоохоронці, через засоби масової інформації, що персональні дані, електронний номер та номер пін коду неможна нікому повідомляти, люди не перестають попадати на гачок шахраїв.  Придбання та продаж товарів через всесвітню мережу «Інтернет» теж породили велику кількість скоєних злочинів. Для прикладу: людина  знаходить товар, який їй сподобався, зв’язується з продавцем і домовляється про покупку.

Продавець товару вимагає передоплату, і вказує номер банківської картки куди можна перерахувати кошти. Після того, як покупець вносить цю передоплату, загадковий продавець зникає. Не менш зухвалим шляхом незаконного збагачення є і різноманітні розіграші цінних подарунків, зокрема автомобілів, про які «переможець» взнає з смс повідомлення, або дзвінка на мобільний телефон. Дуже розповсюдженим методом шахрайства, останнім часом, стає зняття коштів з банківської картки «працівниками банку», які телефонують до людей, знаючи їх ім’я та прізвище,  і повідомляють  про те, що з їх рахунку невідомі особи намагаються зняти всі кошти, і для того щоб заблокувати картку необхідно знати  пін – код та 16 – значний номер , результат такого «блокування» –  нульовий баланс.

Підбиваючи підсумок варто зазначити, що  існує багато видів шахрайства, проте можна виділити основні з них:

-відкуп родича від кримінальної відповідальності;

-дзвінки від «банкіських працівників» для заміни застарілої картки, або ж  блокування з метою недопущення зняття наявних коштів невідомими зловмисниками;

-придбання – продаж товарів в мережі Інтернет;

-лотереї та розіграші подарунків;

-перекази грошей через систему «Приват-24»

Працівники поліції  докладають максимум зусиль для розкриття таких злочинів, однак не менш важливим чинником безпеки є пильність та інформованість самих власників банківських карток. Дуже хочеться вірити в те, що довірливих та ошуканих громадян поменшає, і працівники поліції більше з даного приводу не звертатимуться до людей. Будьте уважніші при тому, коли маєте справу з чесно заробленими грошима, десять разів обдумайте, перепровірте все,  і тільки тоді прийміть рішення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа