<

74-ту річницю визволення України відзначили у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:18 | 27.10.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Сімдесят чотири роки відокремлюють нас від того дня, коли українська земля була остаточно звільнена від фашистських загарбників. Це був одна тисяча дев’ятий день Другої світової війни! День визволення України!

Пише сайт нововолинськ.com.ua

Вшанувати пам’ять загиблих у роки Другої світової війни, а також Героїв сьогодення, які поклали свої життя на вівтар свободи й незалежності України, представники нововолинської міської влади та ветеранських організацій, сьогодні, 26 жовтня, напередодні 74-ї річниці прийшли аби покласти квіти до пам’ятних знаків.

Опісля цього, присутні схилили голови перед світлою пам’яттю героїв і вшанували їх хвилиною мовчання.

У міському Палаці культури відбулися урочистості, де з болем у серці, пригадуючи події того буремного часу, ветерани  змогли перегорнути ще одну сторінку наповнену сумними спогадами свого життя.

Керуюча справами виконкому Нововолинської міської ради Вікторія Магдисюк звернулася до молоді із закликом берегти пам’ять співвітчизників, які боролися із ворогом на фронті чи в тилу, загинули на окупованій території в таборах смерті, чиє життя обірвалося на шляху до великої перемоги, зазначивши, що це – наш святий обов’язок.

«Людство із великим сумом згадує про ті далекі події, найкраще про них знаєте ви, дорогі ветерани! Бо пройшовши дорогами цієї страшної війни, ви відбудовували зруйновані міста і села. Низько вклоняюся і висловлюю слова глибокої вдячності вам ветерани, учасники другої світової війни, складаю велику шану солдатським вдовам, дітям війни, які допомагали піднімати Україну із руїн. Запевняю, що ви завжди будете взірцем непохитної волі, відданості і любові до рідної землі. Від щирого серця бажаю вам, солдати перемоги, миру, довгих років життя, затишку в родинах, наснаги і оптимізму!Бажаю вам і надалі якнайдовше залишатися в строю, та силою свого духу бути прикладом патріотизму для молодого покоління!» – зазначила вона.

Голова міської організації ветеранів війни та праці Леонід Дудар зауважив, що з 39 фронтовиків лише 4 змогли бути присутніми на святі та зазначив, що в очах майбутніх поколінь вони завжди будуть взірцем патріотизму, величі духу та самопожертви!

«Шановні ветерани великої вітчизняної війни Ви пройшли полями битв, відстояли перемогу, захищали рідну землю, на партизанських стежках і в підпіллі відновлювали країну у воєнні роки. Низький уклін вам за ваш подвиг, мужність, героїзм, за те, що чесно і повною мірою виконали свій воєнний і трудовий обов’язк», – зауважив він.

Леонід Парфентійович зі смутком у голосі декламував написаний раніше вірш на актуальну воєнну тему «Обеліски стоять, обеліски…» Бажаючи Вічної пам’яті визволителям Української землі та  полеглим на полі битви!

Учасник бойових дій Василь Бусловський був розчулений присутністю молоді на заході. Із розпачем в очах та трепетом у голосі він розповів, що за свій вік, не знаючи ситого життя,  дитинства і молодості зараз боляче спостерігати як знову гинуть на війні молоді солдати.

А програму заходу продовжували патріотичними піснями за участю хору “Ветеран”, проголошуючи честь і славу живим та полеглим у бою героям!




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер