<

У Нововолинському осередку партії “Солідарність” вважають оприлюднення списків кандидатів у депутати політичною рекламою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:59 | 23.09.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Керівник Нововолинської міської організації “Солідарність”- Блок Петра Порошенка Ольга Лакиш стверджує, що не має права оприлюднити списки кандидатів в депутати, бо це рахується як агітація і є порушенням закону “Про місцеві вибори”.

“Відповідно до закону “Про місцеві вибори” тільки після реєстрації кандидатів ми подамо списки вам”, – відповіла керівник міського осередку партії на прохання журналістів зробити офіційне повідомлення про кандидатів в депутати.

Закон «Про місцеві вибори» Верховна Рада ухвалила 14 липня. Тоді ж голова фракції «Блок Петра Порошенко» Юрій Луценко повідомив журналістам, що останні розбіжності під час обговорення законопроекту «Про місцеві вибори» зводяться до того, що деякі фракції наполягають на повній забороні реклами під час місцевих виборів. Ухвалений у другому читанні законопроект містить статтю 13, що гарантує публічність і відкритість виборчого процесу; розділ «Інформаційне забезпечення виборів», у якому прописано порядок інформаційного забезпечення виборів та участі в ньому ЗМІ; розділ «Передвиборна агітація», у якому визначені строки, форми та умови проведення передвиборної агітації, порядок використання ЗМІ, порядок розміщення політичної реклами.

У статті 54-й розділу VII. ПЕРЕДВИБОРНА АГІТАЦІЯ у пункті 2 зазначено, що місцеві організації партій (блоки), кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів.

Саме на цей закон, як видно, спирається місцевий осередок “Солідарності” у своїх аргументах. З цього можна зробити висновок: нововолинська організація БПП – найбільш законослухняна в області. Бо у Володимирі-Волинському, наприклад, ” Солідарність” оголосила списки одразу після зборів. У приймальні Луцької міської організації партії, де також кандидатів у депутати уже представили громадськості, журналістам “БУГу” повідомили, що на разі лише йде підготовка до реєстрації.

Загалом, каже Ольга Лакиш, збори пройшли без зауважень, з присутністю представника територіальної виборчої комісії. Кандидати є “нові” і “старі”, але це в основному відомі в місті люди. Збори пройшли відповідно до регламенту і чинного законодавства. Спірних питань не було.

До речі, журналістам “БУГу” стало відомо, що список БПП очолює нині діючий міський голова Віктор Сапожніков, який буде балотуватися на мери від цієї партії. На область йде 4 кандидати: керівник Нововолинської міської організації “Солідарність” – Блок Петра Порошенка Ольга Лакиш, директор ПП “Нова Аркада” Ігор Новосад, директор медичного центру “Здорова сім’я” Сергій Крижановський та незмінний підрядник ремонтних робіт у Нововолинську, директор ПП “МП Сантехмонтаж” Анатолій Коптюк.




один коментар
  1. “…але це, в основному, відомі у місті люди”. (Ольга Лакиш, голова НВ МО “БПП”) Дозвольте запитати: “Це майже всі, печально відомі у Нововолинську люди? Пройде пару років, пані Ольго, і ви теж будете у такому ж печальному статусі, як вбачається. Не соромно?”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер