<

Проблеми ДП “Волиньвугілля” розглянув губернатор Володимир Гунчик у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:05 | 16.07.2015 / Нововолинськ /
Перегляди
1
/ коментарі 3

За ініціативи губернатора Волинської облдержадміністрації Володимира Петровича Гунчика у Нововолинській міській раді відбулась зустріч із керівниками шахт, головами профспілок та керівником ДП “Волиньвугілля”.

Генеральний директор ДП “Волиньвугілля” Федір Богдан першим звітувався Володимиру Гунчику. Він розповів, що на даний момент виплачена заробітня плата гірникам тільки за квітень. Таким чином виплата зарплати поки що сягає майже 70 %.

Image00061

За перше півріччя шахтами було вироблено 131 тисячу тон, а реалізовано 31-а тисяча вугілля.

Володимир Гунчик попросив гендиректора: “За результами наради при контролі мера Віктора Сапожнікова забезпечити надання реальної інформації про результати роботи ДП “Волиньвугілля”: скільки вироблено, перероблено, скільки отримано коштів за зреалізоване вугілля та яка кількість знаходиться на збереженні. Усе завірити документально. Я хочу бачити реальні цифри. Бо, для того, щоб відповісти на питання звичайних шахтарів я повинен володіти такою інформацією.”

Image00086

За словами Федора Богдана, середньодобовий видобуток вугілля в об’ємі всіх шахт сягає 700 тон. Це вдвічі менше, аніж необхідно для перспективи розвитку ДП “Волиньвугілля”. “При такому видобутку існування шахт просто неможливе”- зазначив губернатор.

Директор шахти “Бужанської” Павло Танчев розповів, що головною проблемою на шахті є недостатня кількість робітників: “Багато гірників мобілізовані. А молодші практиканти ще недостатньо добре уміють працювати.”

За словами Федора Богдана, по усіх працюючих шахтах невистачає робочої сили.

Губернатор Волинської області зазначив, що головним центром видобутку вугілля повинна бути шахта №10. Якщо ця шахта реально буде добудована, то майбутнє у ДП “Волиньвугілля” все ж буде. “А всі інші шахти, які мають можливість виробляти вугілля мають стати його госпрозрахунковими підрозділами. Ті, хто не мають перспективи цього розвитку повинні прийняти рішення із трудовими колективами про закриття чи продаж даного об’єкту. Якщо ми виробляємо 200 тон, то це не шахта. Це копанка. У Донецьку шахтарі більше в копанці добувають” – сказав Володимир Гунчик.

При загальному добутку вугілля у 600 тон, державне вугільне підприємство просто не може існувати. Голова облдержадміністрації попросив Федора Богдана не пізніше 16-го липня підготувати звернення про негайну реорганізацію структури ДП “Волиньвугілля”.

“Координація дій і спільна позиція – ось що потрібно шахтам на даному етапі існування. Головна проблема – це те, що керівник кожної шахти існує одиночно. Варто разом вирішувати одну велику спільну проблему” – порадив Володимир Гунчик.

Володимир Гунчик попросив знайти розуміння керівникам шахт із гендиректором державного вугільного підприємства. Наступного тижня вони мають надати конкретні пропозиції по реорганізації структури визначення їх повноважень голові облдержадміністрації.

Image00044
Image00057




коментарів: 3
  1. Шановна пані К-Д.В ну як Вам новий дир.10 шахти?Ваша думка як юриста з багаторічним стажем мене особисто цікавить.Я вас бачив Ви неміняєтеся,чого своіх соромишся,зазналася.

  2. Яка у Романова та Новосада гидка,продадна пика,ну що шановні спрайювалися з новим кацапом Солопу зрадили чи навпаки пашите на два фронти.

  3. Як це все сумно… На жаль ми маємо не вправних управлінців у нашому місті, в більшості своїй вони здатні вирішувати лише свої кишенькові потреби. Хлопці “в чистеньких сорочках”, ви вже видно нарешті почали розуміти, що не буде таких “можливостей”(у всіх аспектах для вас і, на жаль, ЧЕРЕЗ вас – для міста) як донедавна.
    Захоплююсь витримкою, поважаю за наполегливість Вас, хлопці з шахтарських профспілок. Не здавайтеся, найтемніша ніч перед світанком, тож треба вистояти. Вірю, що буде свято і на нашій вулиці..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок