<

«4 години на підготовку документів»: Шахти Нововолинська можуть закрити

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:40 | 29.01.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
7
/ коментарів 8

Українські шахти готують до закриття, про що свідчать документи, надіслані Міністру енергетики та захисту довкілля. За інсайдерською інформацією, яка стала відома БУГу, рекомендуватимуть на ліквідацію і нововолинські копальні.

“Листом від 28-го січня 11:53 доручається до 28-го січня 16:00 (чотири години) урядовцям підготувати доповідні, інформаційні, аналітичні матеріали”, – написав у фейсбук голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

До публікації прикріплений відповідний лист. За результатами наради під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука від 27-го січня дали вказівку Міністру енергетики та захисту довкілля Олексію Оржелю підготувати доповідь стосовно ліквідації шахт та потурбуватися про майбутню роботу для звільнених шахтарів.

“Оржелю О.А. підготувати доповідь стосовно ліквідації шахт з урахуванням пропозицій та розрахунків Мінсоцполітики щодо можливого вивільнення шахтарів; Мінекономіки щодо фокусування звільнених шахтарів на навчання іншим професіям; Мінінфраструктури щодо залучення звільнених працівників до інфрастуркутних проєктів”, – йдеться в документі.

Волинець зазначає, що ще минулого тижня під час презентації проєкту Концепції реформування вугільної галузі міністром енергетики, у Мінекоенерго не було ані конкретних пропозицій, ані чітких розрахунків.

“Тим більше за цей час не проводилося жодних консультацій на рівні гірновидобувних підприємств. То турборежим чи просто швидкісне виконання вказівок згори?”, – пише голова профспілки.

За інсайдерською інформацією, готуватимуть до закриття 6 із 8 шахт Львівсько-Волинського вугільного басейну, в тому числі і нововолинські копальні.




коментарів: 8
  1. Що закривати, як, фактично, ті шахти вже не працюють? Та і не шахта то , де є одна напіздохла лавчонка. Але є контора ДП “ВолиньБЕЗвугілля” от там люди працюють, особливо в обідню перерву – щелепами!

    • Дуже ВЕЛИКІЙ, конечно же шахты и заводы и …. не нужны. Мы же очень и очень богатые, купим уголь в Пенсильвании или ЮАР, а не – то с Марса привезём. Мы же космическая держава! Не…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер