<

У Нововолинську презентували книгу «Волинський небесний батальйон»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:45 | 5.12.2019 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
11
/ коментарів 5

4-го грудня у Нововолинську презентували книгу «Волинський небесний батальйон». До збірки увійшли щемливі розповіді й про 14 наших земляків.

Про це інформує Відділ Інформаційної Політики у фейсбук.

Цього року перед Днем Незалежності України та 5-річчя трагедії під Іловайськом побачила світ книга “Волинський небесний батальйон”. У ній зібрані спогади рідних та близьких про 167 полеглих на війні волинян, їхній життєвий шлях та героїчну смерть.

З цієї нагоди до міста завітав автор ідеї цього унікального видання – шеф-редактор всеукраїнської газети „Вісник + К”, заслужений журналіст України Євген Хотимчук.

На захід, який проходив у малому залі міського палацу культури, прийшли представники міської влади, сім’ї загиблих бійців, молодь, чимало небайдужих нововолинців.

Євген Хотимчук повідомив про шлях, який пройшов разом зі своїм колективом до створення книги, і цим вони зробили свій внесок у вічну пам’ять про славних синів України.

Він зауважив, що 130 розповідей про загиблих героїв підготовлені на основі листів, які надійшли від рідних, а також до цієї справи долучилося понад 30 журналістів із районів та міст.

“Життя кожного заслуговує великого твору, та ми зробили те, що змогли, коротко розповіли, як вони жили, як воювали, як віддали свої життя за Батьківщину”, – зазначив Євген Хотимчук.

Своїми враженнями щодо написання дописів про нововолинських героїв, які розміщені у книзі, поділився редактор газети “Наше місто-Нововолинськ”, голова первинної міської організації Національної спілки журналістів України Ігор Лісовий.

Він підкреслив, що “Волинський небесний батальйон” – це жива історія і пам’ять про відважних патріотів для нинішніх та майбутніх поколінь.

Серед загиблих нововолинців одинадцять – випускники Нововолинського вищого професійного училища та ПТУ №11 (нині– Центр професійно-технічної освіти).

Директор цього навчального закладу Валентина Приступа наголосила, що своїх вихованців навчили головній професії – захищати свою Батьківщину.

“У своєму закладі ми робимо все для того, щоб пам’ятати своїх героїв: проводимо різні заходи, запрошуємо родини. Увіковічили імена загиблих випускників на стелі, яку називаємо “стелою плачу”. Щоденно вранці нас зустрічають очі та погляди цих хлопців”, – зазначила Валентина Приступа.

Пам’ятати загиблих героїв та цінувати їхній подвиг закликала керуюча справами міськвиконкому Вікторія Магдисюк.

13 наших земляків, котрі полягли, захищаючи цілісність України у зоні АТО, удостоєні звання почесного громадянина Нововолинська.

Завдяки підтримці міської влади книга “Волинський небесний батальйон” потрапила у кожну нововолинську родину, яка втратила своїх рідних.

Щемливим був виступ голови міської організації “Незламні Нововолинці” Володимира Демчука – батька загиблого сина – кіборга Вадима.

Від імені сімей загиблих воїнів він висловив щиру вдячність Євгену Хотимчуку та усім, хто був причетним до створення книги пам”яті.

У кожному виступі звучали слова вдячності рідним загиблих героїв, котрі не вагаючись стали на захист Батьківщини і заплатили за мирне небо над нашими головами найціннішим – своїм життям.

Над підготовкою презентації унікального видання працювали співробітники Нововолинської центральної міської бібліотеки. Чимало зусиль до проведення заходу доклала директор цієї установи Світлана Кухарук, яка була його ведучою.

Ніхто у залі не залишився байдужим від перегляду тематичної інсценізації, котру представили працівники будинку культури селища Благодатне та від кадрів відеофільму про наших полеглих земляків, створеного бібліотекарями.

Хвилиною мовчання вшанували усіх полеглих захисників та поклали квіти до меморіальної стели “Слава Україні! Героям – слава!”




коментарів: 5
  1. Надважка ціна нашого життя. Спасибі, герої!!! Вічна Вам пам’ять. Боляче за згорених матерів,батьків, родину. Завдяки синам-захисникам – не рвуться снаряди над головою, не переживаємо всього жаху війни, який міг би бути. Але як, щоденно, розриваються серця десятків тисяч матерів? Хто допоможе, їм? Царство Небесне волинському небесному батальйону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер