<

Голова Волинської облради відвідала Нововолинськ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:49 | 17.10.2019 / Нововолинськ /
Перегляди
7
/ коментарів 7

16-го жовтня вперше з робочим візитом у Нововолинську побувала голова обласної ради Ірина Вахович. Вона разом з очільниками міста відвідала ряд підприємств та ознайомилася із соціальною інфраструктурою міста.

Про це повідомляють на сайті Нововолинської міської ради.

Візит Голова Волині розпочала із підприємства ТОВ «Кроноспан UA», де начальник виробництва Віктор Гаврилюк провів екскурсію виробничими цехами.

Після цього Ірина Вахович вирушила на промислове підприємство – ТзОВ “БРВ-Україна”, яке знаходиться поряд з Кроноспаном.

Згодом, голова Волинської облради побувала у Нововолинській центральній міській лікарні, де головний лікар цього закладу Віктор Мороз продемонстрував не так давно облаштовані за кошти міського бюджету дві ургентні операційні. Також гості оглянули відділення гемодіалізу, де отримують медичну допомогу 26 пацієнтів, з них 12 нововолинців. Крім того, відвідали реанімаційне, пологове відділення. Побували у головній амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги

Також делегація побувала у навчальних закладах міста та нещодавно збудованих спортивних об’єктах.

Так, директор спеціальної школи № 9 Тетяна Кантор, де також побувала голова обласної ради, розповіла про непрості будні. До речі, тут навчаються 170 особливих діток не лише з Нововолинська, але й сусідніх міст, райцентрів та сіл. Ірина Вахович повідомила, що розглядається пропозиція стосовно можливості співфінансування цієї установи за кошти міського та обласного бюджетів.

На завершення візиту відвідали шахту № 10 «Нововолинська». Там відбулася зустріч з керівниками вугледобувних підприємств та представниками гірничих профспілкових організацій. Предметом розмови стали проблеми шахтарської галузі.

Директор Державного підприємства “Передпускова дирекція Шахти №10 “Нововолинська” Григорій Бар констатував, що шахта, яка має величезні запаси і на якій протягом 40 років могли б видобувати якісне вугілля, зводиться вже три десятки літ. Нинішнього року у плані будівництва не зроблено жодного кроку. Не видно й надалі шляхів завершення цього об’єкту, бо поки що в проєкті державного бюджету на наступний рік не закладено жодної копійки.

До слова, готовність першої черги до запуску становить більше 80 відсотків. На будівництво шахти №10 «Нововолинська» вже витратили 1,5 млрд грн, а щоб її добудувати, необхідно ще 2,5 млрд  грн.

Тривожить той факт, що й надалі зростає і не виплачується заборгована заробітна плата, яка зараз складає 65 мільйонів гривень. Крім того, підприємства боргують за комуналку, у тому числі за електроенергію, близько 1 мільярд гривень. Блокується поставка палива з ДП «Волиньвугілля», якого накопичилося близько 14 тисяч тонн. Згідно із попередньою домовленістю його повинне забрати ПАТ «Центренерго».

Як зазначила Ірина Вахович, проблеми вугільної галузі потребують активізації зусиль усіх гілок влади. Вона пообіцяла систематизувати усю інформацію щодо стану волинських копалень і донести її через волинських депутатів до керівництва держави.

“Вузол проблем, про які чула раніше і сьогодні прозвучав ще з більшою гостротою, занадто затягнувся, – зазначила Ірина Михайлівна. – Вирішити його на рівні області неможливо. Порожніх обіцянок також давати не хочу. Єдине, що зробимо найближчим часом, – ще раз поставимо це питання перед депутатами Верховної Ради від Волині”, – зазначила вона.

Відповідне звернення до керівництва держави обранці Волинської обласної ради розглядатимуть на черговій сесії 24 жовтня.




коментарів: 7
  1. Так яка ж посада у пані Вахович? Вона Голова ОДА чи Голова обласної Ради, панове автори?

    • То жодна різниця! Вплив її на стан справ нульовий. Приїхала- уїхала. Все залишилося як і було.

      • Все знає комсомолець! Чьотко відповів.Респект комсомольцю! Палиці також респект.

  2. А хто її запрошував? Для чого? Написали б так, як є: приїхала до Сапожнікова і Ко… Пообідала і поїхала… “квартал” живий…

  3. А що вона вміе робити???
    Яка в неї місія???…крім як отримувати гроші з бюджету!
    І щоб сталося якби вона не приїхала?)))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер