<

«Я поважаю своїх виборців» – Ігор Гузь провів майже 40 зустрічей у дворах Нововолинська

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:17 | 10.04.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
5
/ коментарів 12

Майже 40 зустрічей у дворах Нововолинська – саме стільки їх було у шахтарському місті за участю народного депутата Ігоря Гузя за понад чотири роки його діяльності у Верховній Раді. Лише цієї неділі, 7 квітня, він спілкувався із понад трьома сотнями людей у семи дворах міста. Все це заради налагодження тіснішої комунікації з місцевими жителями, вивчити їхні проблеми і сформувати алгоритм їх вирішення.

Про це інформує прес-служба народного депутата Ігоря Гузя.

Під час спілкування з нововолинцями, з огляду на президентську виборчу кампанію, яка триває в Україні, депутат не агітував за жодного з кандидатів, які пройшли у другий тур виборів: «З вас частина за Зеленського (Володимир Зеленський – ред.), частина за Порошенка (Петра Порошенка – ред.). Агітувати за будь-кого з них не буду і  не скажу, за кого я віддам свій голос. Бо розмежую цим вас, а я поважаю усіх своїх виборців», – зазначив нардеп.

Парламентаря люди запитували, чому в країні десятками років «процвітає» корупція, в органах влади на «злачні» посади призначають кумів чи когось із родичів високопосадовців, проблему виплати зарплат у конвертах ніхто не вирішує, лише декларуються малозначимі факти їх фіксації і що головне – немає покараних за всі ці злочини проти держави. 

Також людей обурюють високі зарплати у нардепів, хоча сам Ігор Гузь за цей законопроект не голосував. Вони хотіли б, щоб заяви про зняття депутатської недоторканності «пішли далі слів» і за цей законопроект проголосувала б більшість – що підтримує і сам парламентар. Скаржилися містяни і на неякісну вакцину, порушували й інші теми медичної реформи. Актуальною для шахтарського міста є проблема закриття шахт, невиплата зароблених гірниками коштів та працевлаштування молоді, що масово виїжджає за кордон.

Говорили люди з депутатом і про шляхи наповнення місцевого бюджету, аби в міста було більше коштів вирішувати поточні проблеми. Адже багато їх стосується сфери комунальних послуг і дороговартісних ремонтів. Проте, щоб поступово вирішувати ці питання, парламентар запитував у присутніх, чи знають вони свого депутата на місці, чи зверталися до нього із переліком питань? Проте в більшості випадках стало зрозуміло, що люди не знають, до кого їм треба йти першочергово, писати звернення і вимагати результату. Через це у них, ймовірно, стільки незалатаних «дірок».

Зверталися нововолинці до Ігоря Гузя і з питаннями облаштування дитячих майданчиків у дворах. Щоб допоміг зі складною екологічною ситуацією в місті, що напряму залежить від діяльності підприємств «Кроноспан», «Пан Курчак». Невдоволені місцеві жителі знищенням зелених насаджень у Нововолинську, а десь навпаки, на їхню думку, треба зрізати високорослі багаторічні насадження. Хочуть, щоб коштом міського бюджету познімали старий асфальт і проклала новий у «спальних» районах, виклала тротуари. Просять також продовжити дію акції «Чистий двір», що є спільною ініціативою нардепа у співпраці з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом».

Особливо болючим питанням є будівництво монументу Героям АТО у місті. Для батьків і рідних загиблих бійців сьогодні немає єдиного варіанту, яким буде архітектурний пам’ятник, де його встановлять і чи влаштовуватиме це всіх, хто має стосунок до родин полеглих Героїв.  

Важливою темою лишається ремонт доріг. Зокрема, завершення будівництва траси з Нововолинська до Володимира-Волинського. Нарікали люди і на жахливий стан автошляху з Нововолинська у напрямку селища Іваничі.

«Кров з носа – треба зробити дорогу на Іваничі, бо то жах. І ще ось той шмат дороги на Червоноград біля Литовежа. Ще треба і на Ковель, і на Любомль зробити траси, але все за принципом пріоритетності», – сказав депутат.

Традиційно у дворах порушувалися питання низьких пенсій, відсутність субсидій, високих цін на продукти харчування. Говорили й про складну криміногенну ситуацію в місті, пільгові квартири, низьку якість питної води, «сміттєві» проблеми та інші.

«Я не є хороший законотворець, бо 90% часу проводжу на окрузі – у містах, об’єднаних громадах, великих і малих селах. Але, якщо я працюю краще, ніж попередники… – коней на переправі не міняють. Хочу ще бути вашим депутатом, маю мотивацію. Я – молодий, енергійний, знаю округ, не маю бізнесу, не займався бурштином. Тому готовий працювати з вами й надалі», – підсумував Ігор Гузь.




коментарів: 12
  1. Мабуть щось переплутав – поганим законотворцям не до Верховної Ради потрібно йти… А такі збори повинні проводити начальники управляющих компаній, мер, зами.

    • А коли Сапожніков останній раз до народу виходив? За царя Гороха?))) Тільки претензії чомусь до нардепа)))) До Сапога йдіть претензії пред’являти.

  2. Приїхав до людей бо скоро вибори до верховної ради хоче ще бути там сміх тай годі коли вже це зміниться

    • Мера я не бачила в дворі, а після зустрічі з Ігорем в нас появився майданчик і обрізали дерева, а в свекрухи на самострої світло зробили, напруга не скаче. Навряд чи це співпадіння, бо то реакція на звернення

  3. За роки своєї роботи в окрузі Ігор Гузь показав гарну роботу. Буду і надалі за нього голосувати.

  4. А ми дуже задоволені зустріччю в дворі! Сапог при владі 33 роки, а ніколи в нас не був, він певно і не знає про те, як живуть прості люди. Гузь дуже простий і зрозумілий, нічого не обіцяв. Я і мої сусіди будемо голосувати за Ігоря!

    • За багато років, Гузь – перший депутат на окрузі, якого знають люди і можуть до нього звернутися.

  5. А чого його колеги по партії оскаржити в верховному суді антикорупційний закон не казав? І через те закрили усі провадження Набу по корупції.

  6. Самим цікавим моментом було, коли в вікні почали співати бабки) Вражена зустріччю! Приємний такий молодий чоловік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа