<

За рік у Нововолинську та Благодатному сталося 50 пожеж

Цей запис опубліковано більш як рік тому
04:31 | 18.01.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
20
/ Коментарі відсутні

Пожежі завдали матеріальних збитків на понад 2,5 мільйони гривень. Економічні втрати від них за 12 місяців  2018 року – 5 мільйонів 267 тисяч гривень.

Це на 25% більше у порівнянні з минулим роком. Однак, є й вагомий позитив: під час пожеж матеріальних цінностей врятовано на суму 17 мільйонів 705 тисяч гривень. Про це стало відомо під час річного звіту роботи Нововолинського міськвідділу та 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України в області, передає Нововолинськ.com.

Начальник Нововолинського міського відділу ДСНС України у Волинській області Іван Саюк підбив підсумки виконаної впродовж року роботи, наголосивши на основних здобутках і досягненнях рятувальників. А їх, за його словами, не мало.

Зокрема, нововолинські рятувальники впродовж року ліквідували 50 пожеж.

«Основними причинами виникнення пожеж в місті було необережне поводження з вогнем, таких випадків було 20, порушення правил монтажу та експлуатації електроустановок і електроприладів – 19 випадків, а також куріння в ліжку. Окрім цього, було 4 ситуації підпалу», – зазначив Іван Саюк.

Також на нараді стало відомо, що під час перевірок у ДВНЗ «Нововолинський електромеханічний коледж» та Державному навчальному закладі «Нововолинський центр професійно-технічної освіти» були  виявленні суттєві порушення вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що створюють загрозу життю та здоров’ю людей.  У результаті на ці навчальні заклади направили адміністративні позови про застосування заходів реагування.

Протягом 2018 року 86 осіб були притягнуті до адміністративної відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки на загальну суму майже 8,5 тисяч гривень.

Однак, впродовж року рятувальники спасали людей і надавали допомогу не тільки на пожежах, а і в інших екстремальних та нестандартних  ситуаціях – відкривання дверей похилим людям, які не могли самі пересуватись і яким була необхідна медична допомога, розчищення вулиць і доріг міста від повалених дерев, витягування автомобілів зі снігових заметів.

«За 12 місяців 2018 року  підрозділ Нововолинська виїжджав за сигналом «Тривога» – 480 разів. З них на пожежі та загорання в районі виїзду частини – 49 разів. На пожежі в районі виїзду інших частин – 36 разів. На аварійно-рятувальні роботи – 124 разів. На тактико-спеціальні навчання – 12 разів. І ще 17 разів, щоб надати допомогу іншим службам. Також впродовж року було і 34 хибних викликів. В середньому у нас – 1- 3виїзди за добу. Завдяки особовому складу нашого пожежно-рятувального підрозділу протягом року врятовано 1 особу, 10 будівель та 7 одиниць техніки», – розповів Іван Саюк.

Окрім цього, зараз коли в країні в уже кілька років триває війна, одним із найважливіших завдань рятувальників є перевірка і технічна інвентаризація захисних споруд цивільного захисту, розташованих на території міста. А їх у Нововолинську наразі – 16.  З них 3 – готові, 9 – обмежено готові, і 4 – не готові.

«На території міста Нововолинськ для укриття населення створено книгу обліку найпростіших укриттів з них 21 підвальних приміщень установ та організацій та 124 підвальних приміщень житлових будинків. Також у березні-квітні та грудні 2018 року працівниками  Нововолинського МВ УДСНС та майстрами дільниць жеків і головами ОСББ було проведено огляд 145  підвальних приміщень», – зауважив начальник Нововолинського міського відділу ДСНС України в області Іван Саюк.

Також у своїй доповіді Іван Леонідович подякував колегам за їхню сумлінну, професійну та самовіддану роботу і активну участь у спортивному житті, результатом якої є зайняті призові місця у обласних та всеукраїнських змаганнях.

«2018-го ланка нашої ГДЗС 5 ДПРЧ зайняла 1-е місце в огляді-конкурсі на кращу ланку ГДЗС. Також з приємністю нагадаю, що команда з пожежно-прикладного спорту 5 ДПРЧ у 2018 році вкотре зайняла призове (2 місце) на обласному чемпіонаті, що проводився в Луцьку. Як приз їм дісталась тоді нова бензопила, яка вже пів року виконує свою функцію при рятувальних роботах.  Не можна залишити поза увагою і успіхи команди 5 ДПРЧ на обласних змагання з «Найсильніший пожежний-рятувальник». Завдяки мотивації, бажанню показати найвищі результати та якісним тренуванням наші спортсмени зайняли 1-ше місце у загально-командному заліку. Окрім цього, 2018-го вперше було проведено огляд конкурс на «кращий пункт зв’язку частини» за результатами якого диспетчерська 5 ДПРЧ практично за усіма критеріями перевершила інші підрозділи області та зайняла 1-ше місце», – з гордістю похвалився успіхами своїх колег Іван Саюк.

Окрім того, Іван Саюк, наголосив, що Нововолинський міськвідділ та 5-у Державну пожежно-рятувальну частину УДСНС України в області активно підтримує міська рада. Так, відповідно до рішення виконавчого комітету від 22 грудня 2017 року №21/3 «Про міський бюджет на 2018 рік» у поточному році на створення матеріального резерву виділено – 66 тисяч гривень.

«Завдяки тісній взаємодії керівництва Нововолинського МВ з місцевими органами влади, з міського бюджету було виділено кошти та придбано для 5 ДПРЧ 12 пожежних рукавів діаметром 51 та бензоріз «STIHL», – розповів Іван Леонідович .

Присутній на нараді заступник міського голови Олександр Громик, запевнив, що керівництво міста і надалі буде фінансово підтримувати місцеву пожежно-рятувальну частину.

«Дуже приємно, що Нововолинська частина – одна із кращих пожежно-рятувальних підрозділів Волині. Це заслуговує похвали і великої подяки. Міська рада співпрацює з Вами. Намагається завжди фінансово допомагати і підтримувати Вас. Так, відповідно до рішення виконавчого комітету від 22 грудня 2017 року №21/3 «Про міський бюджет на 2018 рік» у складі видатків міського бюджету було створено резервний фонд в сумі 1 млн 505 тисяч гривень. На новий 2019 рік ми передбачили трішки меншу суму – мільйон гривень. Але думаю, це теж не мало», – зауважив Олександр Громик.

Говорили на нараді й про пріоритетні завдання на новий 2019 рік.

За словами начальника Нововолинського міського відділу ДСНС України в області Івана Саюка, це технічне переоснащення та дооснащення сил 5ДПРЧ УДСНС України у Волинській області сучасною технікою, удосконалення матеріально-технічної бази, капітальний ремонт покрівлі частини, а також приміщень пожежного депо на вулиці Луцькій, 25, гаражу та навчальної вежі на території підрозділу.

«Особливу увагу плануємо приділити розвитку відомчої інформаційно-телекомунікаційної мережі з використанням сучасних технологій, побудовати систему IP-телефонії. А також завершити у 2019 році технічну інвентаризацію захисних споруд цивільного захисту розташованих на території міста», – зазначив Іван Саюк.

Не оминуло керівництво Нововолинського міського відділу ДСНС України в області і проблемних питань. Серед яких –  створення  підрозділу МПК або окремого посту по охороні селища Благодатне, переведення системи опалення підрозділу із централізованого теплопостачання на автономне, забезпечення підрозділу пожежною автодрабиною для гасіння пожеж та проведення рятування людей в багатоповерхових будинках. А також виділення коштів на проведення капітального ремонту покрівлі ДПРЧ-5 на вулиці Винниченка,8.

Заступник начальника Управління ДСНС України у Волинській області Олег Билицяоцінив роботу міського підрозділу на «відмінно», зазначивши, що нововолинські надзвичайники вже зарекомендували себе кращими з кращих і продовжують виконувати обов’язки на належному рівні. Щоправда зауважив, що в умовах війни більше потрібно працювати в напрямку відновлення захисних споруд та укриттів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота