<

24 роки тому із квартири «виріс» двоповерховий будинок: розповіли деталі незаконної добудови в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:48 | 30.12.2021 / Нововолинськ /
Перегляди
11291
/ коментарів 14

Жителька Нововолинська так хотіла розширити своє помешкання у багатоповерхівці, що у 1997-му році без дозволених документів звела величезну прибудову.

А от сплачувати за квадратні метри не хоче, скаржаться її сусіди, повідомляє ТСН.

Добудова, виправдовується мешканка Нововолинська, насправді – спроба розширити свою двокімнатну квартиру. Будувалася, каже, ще 1997-го і чому лише тепер її допроєктування стало поперек горла голові ОСББ – не розуміє.

Конфлікт почався, коли голова ОСББ із мешканцями взяли кредит на утеплення будинку. І при вивченні плану їхньої дев’ятиповерхівки прибудови в ньому не знайшли. Далі – більше. Аби кредит погасити, вирішили трохи підняти тарифи, а жінка за добудовані квадратні метри платити відмовилася.

Тож голова ОСББ пішла до контролюючих органів. Виявилося, що жінка немає дозвільних документів, а розбудувалася вона не лише ззовні, але й вглиб – підвал ця пані облаштувала собі після зведення добудови.

Тепер жінці загрожує штраф у 1 360 гривень від муніципальної варти і ще 8 з половиною тисяч гривень – від архітектурно-будівельного  контролю.

Крім того, кажуть інспектори, жінка мусить піти до міськради й узаконити саму прибудову та землю під нею. А щоб узаконити – потрібна згода сусідів.

Відтак до мерії жінці йти все одно доведеться, як і сплачувати тисячні штрафи. В органах контролю кажуть, якщо жінка цього не зробить  – звертатимуться до суду. А це може загрожувати вже і знесенням добудови.

Нагадаємо, 21-го грудня повідомляли, що працівники муніципальної варти Нововолинська виявили добудову до багатоквартирного будинку.




коментарів: 14
  1. Бідосі місцеві чиновники. Ніхто нічого не чув і не бачив стільки літ.

  2. Бідосі місцеві чиновники. Ніхто нічого не чув і не бачив стільки літ Кроно та ОЖК розбудовується. Вже й два автомобілі мунварті по 600 тис. покупляли, проїдьтеся та хоч для людського ока, щось зробити.Штраф у 1 360 гривень від муніципальної варти і ще 8 з половиною тисяч гривень – від архітектурно-будівельного контролю.

    • Все починається з того що з початку в школі списують, потім в інститут за гроші поступають, бо в голові мало знань, на червоне світло дорогу переходять, бо всеодно автомобілів немає, будинки добудовують до квартир, бо жаль зробити по закону документи, і так все життя… А як тільки щось не виходить “схитрити” так зразу винна влада, дупетати, мери… Я нікого не виправдовую, але якщо самі до влади дорветесь, не факт що ще гірші не будете…

  3. Хитрозроблена але креативна бабьонка ця прибудовниця.
    Цікаво чи там ше й метро вона не забабахала.
    Така може!

  4. Не можна забути той смердючий смітник до забудови. З 9го пов.до 1го вивалене сміття приваблювало собак, щурів, мух. Антисанітарія. Сміття не вивозилося тижнями. Люди на поверхах викидали непотріб у сміттєбак. Він летів туди де прибудова. Страшно було ходити. Жінці вдалось зробити. Нашим людям поперек горла те, що хтось покращив свої умови. Втому, що не по закону, ось і вся її біда. Мусово жителям підписати згоду, щоб вона зробила проект і заплатила всі штрафи. А підвал, це ж добре. У кожному нормальному будинку він є і мають по декілька. Побудували таку 9ку без кладовки і підвалів. Бережімо себе і сусіда, можливо хтось з вас там жити буде.

    • А жаба та так душить що хтось має краще ніж у нього. От вже ті недодушки радіють що штраф людині наклали.

  5. Ще пам’ятаю, як йшли з маленьким сином з автостанції біля цієї 9ти пов. і з криші хлопчаки кинули цеглину. Вона пролетіла майже біля голови і зачепила сина. Вони тікали з криші. Я побігла назустріч. Батьки захистили своїх дітей. Захистіть хоча б в даний час свою сусідку. Це її гріх за її висловлювання. Вона змушена буде всерівно все заплатити і можливо продати, бо за метри потрібно платити.

  6. хоч наржався як дивився відео по плюсах: в житті лається кляне та кидається з ножем на сусідів а на камеру – хоч німб над головою вішай)))

  7. Важко стримати сміх після слова мИнталитет :)
    Село і люди, шо тут поробиш…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця