<

Директор ДП “Регіональні електромережі” звернувся особисто до Гунчика

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:10 | 16.02.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
14
/ Коментарі відсутні

Із питаннями заборгованості за електроенергію по шахтах та статусом ДП “Регіональні електромережі”, назване “прокладкою”,  директор Волинської філії цього підприємства Олег Адамський звернувся особисто до Володимира Гунчика.

Пан Адамський запевнив губернатора, що “Регіональні електромережі” – це державне підприємство із усіма необхідними ліцензіями та документами.

На що Гунчик відповів, це своєрідна “прокладка”, а ДП “Регіональні мережі” є такою ж структурою як і “Волиньобленерго” чи інші.

Якщо говорити про енергетичний баланс області сьогодні є загальна система – “Західенерго”, якій підпорядковуються інші нижчестоящі структури – “Волиньобленерго” чи інші. І всі ці етапи збільшують вартість тонни вугілля.

На запитання Гунчика – “Якщо держава не заплатила працівникам зарплату і шахті за електроенегрію, то відповідно шахта не може заплатити вам (ДП “Регіональним електромережам”), яке тоді право дає наказувати шахту? І по якій ціні ви віддаєте електроенергію за прострочені платежі?

Адамський відповів, що по тій же ціні, але з нарахуванням пені за не оплату. На що губернатор ствердив, що боржником постає та ж держава!

Директор ДП “Регіональні електромережі” заявив, що його керівництво, зокрема Богатирьов, звертався до мінінстерства енергетики та вугільної промисловості на рахунок заборгованості за електроенергію по шахтах 50 млн. гривень, і йому було сказано відключати боржникам постачання, потім це рішення змінювалось. Тому він звертається до губернатора допомогти вирішити це питання.

Це питання Володимир Гунчик відразу ж вияснив у телефонному режимі у першого заступника міністра енергетики та вугільної промисловості (якому підпорядковується “Регіональні електромережі”) Юрія Зюкова, озвучивши, що відключати ніхто не наказував. І за проханням губернатора пана Адамського готові вислухати на особистому прийомі у замміністра.

На прийомі також був присутній Віктор Сапожніков, він сказав, що шахти заборгували за електроенергію тому, що певний час вони працювали без дотацій. “Шахта №10 не мала фінансування 8 місяців от вони і заборгували вам 20 млн. гривень, а 100 млн. гривень, які були закладені в бюджеті їм не віддали в минулому році. Шахти і ДП “Регіональні електромережі” підпорядковуються одному міністерству, і якщо не було перераховано гроші, які були заплановані (і які вибивав голова ОДА), то потрібно це питання вирішувати тільки у міністерстві, – пояснив мер Нововолинська.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер