<

173 пожежі у Володимир-Волинському районі за рік: рятувальники нагадують правила безпеки у побуті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:35 | 5.11.2021 / Нововолинськ / , /
Перегляди
234
/ Коментарі відсутні

Станом на 3-тє листопада в межах областіза рік трапилось уже 970  пожеж, у вогні загинуло 38 Волинян, у Володимир-Волинському районі 173 пожежі та 3 людей загинуло.

Через зниження температури значно зростає кількість пожеж, що виникають через несправності пічного опалення та використання саморобних електронагрівальних приладів.

Більшість пожеж виникає через необережність громадян. Найчастіше це трапляється із самотніми людьми похилого віку, адже вони не завжди спроможні перевірити стан печі та димарів.

Рятувальники проводять профілактичні рейдові заходи під час яких зазначають на важливості систематичного перевіряння стану електромереж та необхідності постійного утримання в безпечному пожежному стані печей.

“Пам’ятайте, що ваша безпека залежить від вас”, – наголошують рятувальники.

Володимир-Волинське районне управління ДСНС України у Волинській області нагадує громадянам основні правила пожежної безпеки у побуті:

  • Палити у ліжку – небезпечно;
  • Не залишайте біля працюючих електроприладів легкозаймистих предметів;
  • Не залишайте печі, що топляться, без догляду та не доручайте нагляд за ними дітям;
  • Не користуйтеся електроприладами з пошкодженою ізоляцією;
  • Намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі значної потужності;
  • Перед початком ,а також протягом усього опалювального сезону слід очищати димоходи та печі від сажі хоча б один раз на два місяці, щоб не сталось її займання;
  • Біля кожної печі перед топковим отвором на горючій підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0,5 х 0,7 м; не користуйтесь печами й осередками вогню, які мають тріщини;
  •  Не залишайте без нагляду у разі виходу з приміщень увімкнені в електромережу нагрівальні прилади, телевізори, праски тощо

Нагадаємо, 12-го вересня в селі Бобичі Володимир-Волинського району виникла пожежа в житловому будинку, на місці пожежі було виявлено тіло власниці будинку.

21-го жовтня виникла пожежа в житловому будинку в селі Горичів, на місці пожежі було виявлено тіло власника будинку. Ймовірна причина пожежі – необережність під час куріння власника будинку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер