<

«Депутат може кричати, але без допомоги штатних працівників нічого не вийде. На владу треба тиснути», – Ігор Гузь на шахті №10 “Нововолинська”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:43 | 2.08.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
269
/ коментарі 2

1-го серпня нововолинську шахту № 10 відвідав Ігор Гузь. Нардеп аналізував становище гірників, підтримував працівників,критикував міністра енергетики Насалика.

Депутат звернув увагу на те, що у минулому році на розвиток шахти вдалося отримати 200 мільйонів гривень, які дійшли з запізненням. Цього року на будівництво держава виділила лише 100 мільйонів гривень, з яких вже встигла без відому «позичити» половину на зарплатню шахтарям до професійного свята, і нема гарантій, що з вересня місяця ці гроші будуть повернуті.

Усім працівникам відомо, що для завершення будівництва необхідно понад півтора мільярда гривень. Таку суму ніхто не готовий надати, але поступово, з кожним роком, спільними зусиллями можна дійти до прогресу. Кошти також необхідні для реставрації побудованого, на стабільну зарплату та підтримку устаткування. Нардеп відзначив себе союзником шахтарів, він також зацікавлений у розвитку, але ситуація є проблемною.

Депутат розповів, що пан Насалик обіцяв ще до середини липня відвідати Волинь для експертних висновків. Також Гузь особисто просив міністра призначити нового керівника «Волиньвугілля» та розпочати нову стратегію проти кризи. Насалик як керівник зобов’язаній це забезпечити, але позиції наразі у нього немає. Гузь неодноразово висловлювався до міністрів за трибуною, проте надіятись на державу нема сенсу. Діяти потрібно радикальніше, залучаючи шахтарів.

«Депутат може кричати, але без допомоги штатних працівників нічого не вийде. На владу треба тиснути», – сказав Ігор Гузь.

DSC06765
DSC06774

Шахти № 1, 9 будуть закриті, «Бужанка» виставлена на аукціон. Працівники, розуміючи, що іншого виходу немає, зацікавлені в земельній ділянці, виробничих приміщеннях, сподіваються, що територію привласнять і з’являться нові робочі місця.

Робітники, категорично незадоволені державним управлінням, запевняють, що на шахті зберігається 13 тисяч тон вугілля, заради якого будується шахта, його можна продати навіть по 500 гривень, отримати 7,5 мільйонів,забезпечити роботу на півтора місяці. Також засмучує та уповільнює процес те, що гроші на шахту офіційно затвердили в березні, а виділять їх лише в грудні місяці. Керівники зверталися до міністрів з листом, в якому просили виплатити заборговану зарплатню та пришвидшити фінансування будівництва.

30-го липня був організований страйк біля Кабміну і Міністерства вугільної промисловості, але реакція на нього відбулася лише тоді, коли шахтарі зібралися перекривати Хрещатик.У Києві обурені нововолинці поставили міністру ряд питань, змістовної відповіді на які не отримали.

Ігор Гузь пообіцяв залишати проблему відкритою, знову піднімати цю тему у Верховній раді, докладати максимум зусиль. Шахтарі та керівництво налаштовані рішуче, незважаючи на критичну ситуацію.

«При всіх обставинах ми шахту не покинемо, будемо працювати. Це наша шахта, вона потрібна нам. Ми будемо за неї боротися» – зробив колективний висновок директор шахти Сергій Кожушкін.

DSC_0507
DSC_0522




коментарів: 2
  1. Піарщик!!! Голосував за коаліційну угоду в якій передбачається закриття шахт, а тепер допомогає їх (не закреттю)! Ігор прийде порядок наведе. Ігор прийшов і навів порядок 1 і 9 шахти треба закрити. Браво! Так і далі і порядку не треба вже не буде, де наводити порядок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер