<

«Секретні» інвестори Демчишина: хто ще готовий інвестувати у нововолинські шахти?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:21 | 4.01.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ коментарів 9

Вугілля з Африки, електроенергія з Росії – вигідно, інвестиції китайців у вугільну галузь – не вигідно – вважає Демчишин. Для інвестування копалень у Нововолинську міністр обере старі, перевірені кадри.

Нововолинські гірники увійшли в новий рік з новими надіями. На першій шахті «Нововолинська», наприклад, повністю виплатили заборгованість – 28-го грудня прийшли останні виплати. Більше 10-ти мільйонів гривень було заплачено і за електроенергію. Це дасть можливість шахті працювати без перебоїв.

У той же час шахтарі вперто чекають розв’язки інвестиційного вузла, який утворився між ними і міністерством. Незважаючи на те, що радник Демчишина Олександр Крук під час приїзду у Нововолинськ наполегливо доказував, що китайські інвестори – то великий клопіт для держави, бо ж потрібно буде давати державні гарантії, 10-го січня гірники ждуть відповіді від Китайського інституту, що зробив розрахунки, яке обладнання необхідне нашим вугільним підприємствам. Вони відповідатимуть до умов на кожній копальні, до уваги береться товщина пластів, дальність їх залягання, запаси тощо.

Процес пішов, але паралельно у міністерстві з’явилася альтернатива китайцям. Хоч прізвища потенційних інвесторів не розголошуються, подейкують, що це фірма, яку складають перевірені кадри Демчишина. За інсайдерською інформацією, також до неї має відношення екс-директор шахти №1 Олександр Онопрієнко.

«Міністерські» інвестори готові вкласти гроші в лаву, яка вже існує на шахті №9 «Нововолинська». Тобто, вони хочуть допрацювати лаву, видобути вугілля, а після того, не виключено, чемно подякувати і піти. Гірники переконані, що насамперед потрібно вкладати кошти у прохідницькі роботи – тільки так у вугільній галузі відкриються нові перспективи.

На першій копальні лежить приблизно 6 мільйонів тонн вугілля, це порядку 3,5 – 4 мільярда гривень. Якщо на те, щоб підняти цей пласт, треба плюс-мінус півмільярди гривень, то лишається 3 – 3,5 мільярди прибутку. Цілком вигідна справа, яка може виправдати себе за належної ініціативи.

Представники трудових колективів будуть домагатися, щоб китайський інвестор прийшов у Нововолинськ, а від чиновників вимагати, щоб конкретизували альтернативні інвестиційні проекти та не ставили палки в колеса.

«Демчишин знову викрутився. Некомпетентний Крук приїхав у Нововолинськ як цап-відбувайло. Він не говорив конкретних цифр, дат, прізвищ, пропозицій, без жодної конкретики згадував «міфічних» інвесторів. Чиновники окупували міністерство в приватних цілях і тому вимагають від нас певних дій для того, щоб їхні інтереси були збережені.

Якщо вони збираються шахту № 1 закрити, то яка кількість працівників буде переведена на інші шахти і чи є в цьому сенс? Крук сказав, що шахта №9 і «Бужанська» зобов’язані провести реорганізацію.

Я не кажу, що ми не отримуємо нічого від держави, не правда. Це чиновники, які сидять у теплих кабінетах в шкіряних кріслах заважають жити шахтарям, як її громадянам. Вони не мають права говорити від імені держави: не вигідно вас утримувати. А чи вигідно утримувати чиновника, який довів шахти до такого стану?» – відзначив голова профспілки шахти №1 Анатолій Мухомеджанов.




коментарів: 9
  1. Контора ДП”Волиньвугілля” на біса шахтарям зараз потрібно? Щоб похоронити шахти?

  2. про що ви говорите.збираєте різні чутки.і ще вам на замітку-сюди хоче зайти ахметов за посередництва китайської фірми.

  3. Які китайці? Скільки можна голову морочити. В них умова – державні гарантії! Хто їм ті гарантії надасть? Просто час затягуєте. Якщо є реальний інвестор, то хоч із Гондураса.Навіщо заважати? Ті крикуни тільки все псують.

  4. реальний інвестор цу онопрієнко.якого шахтарі мали б в дупу цілувати.але ні.хай всіх звільнять але онопрієнкові не дамо.наша ментальність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця