<

Нововолинськ отримав 30 мільйонів гривень на підвищщення енергоефективності

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:58 | 15.06.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

X Міжнародна конференція АЕМУ «Угода мерів: нові горизонти та можливості» завершила свою роботу 14 червня у Луцьку.

Темами обговорень на другий день роботи конференції були термомодернізація будівель, роль житлового сектору як ключового елементу успішного впровадження Угоди мерів та підвищення рівня участі громадянського суспільства в Угоді мерів.

В рамках конференції та відкриття Європейського Тижня Сталої Енергії про результати своєї діяльності в країнах Східного Партнерства, у тому числі в Україні, відзвітували представники двох грантових проектів – «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (COM-DEP) та «Угода мерів – Схід-2»(COM-East-II).

Зокрема, керівник Команди Підтримки Програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» Ян Едвін Ваандерс проінформував, що з 19 підтриманих його програмою інноваційних заявок з підвищення енергоефективності муніципалітетів 5-ти країн Східного Партнерства, в Україні реалізують 11. На теренах Волинської області, до прикладу, місто Нововолинськ отримало грант в 1 037 062 євро (понад 30 мільйонів гривень), що є другим результатом згідно обсягів залучення грантових коштів.

«Україна є для нас дуже важливою, ми працюємо також і у інших країнах східного партнерства – Грузії, Вірменії, Молдові та Білорусі. Я думаю, що ваша країна, де аграрна складова економіки є доволі потужною, вже відчуває негативні наслідки глобального потепління. Тобто всім зрозуміло, що викиди двоокисі вуглецю в атмосферу, і відповідно, спалювання газу та вугілля, треба зменшувати, треба шукати альтернативні джерела енергії», – резюмував лідер команди «Угода мерів – Схід-2» Крістоф Фрерінг.

Своєю чергою, Президент Асоціації «Енергоефективні міста України» і міський голова міста Долина Івано-Франківської області Володимир Гаразд висловив сподівання, що вже до 2020 року вдасться добитися позитивних зрушень у цьому напрямку.

Він також розповів, що минулого року у місті Долина вдалося утеплити 13 багатоповерхівок згідно новітніх європейських технологій, а цього року на черзі – ще 17 багатоквартирних будинків.

«Угода мерів є дуже важливим чинником цієї роботи. Наше місто Долина на Івано-Франківщині приєдналося до цієї Угоди майже водночас із Луцьком, з 2010 року ми працюємо в рамках цієї Угоди. Ми маємо результати, і я гадаю, що Луцьк має гарний потенціал. Я також хочу подякувати лучанам за теплий прийом, і за ці чудові дні, які ми провели у вашому прекрасному місті», – додав Володимир Гаразд.

Про це повідомляють “Волинські новини” з посиланням на “Волинську правду”




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер