<

Нововолинські шахтарі “штурмували” виконком

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:05 | 16.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні
DSC_0115-2

На засідання Нововолинського міськвиконкому, що відбулося 16 жовтня, завітали працівники Нововолинських шахт, щоб з’ясувати питання щодо заборгованості із зарплатні, – повідомляє інтернет-видання «БУГ».

Шахтарі увійшли саме під час доповіді представника ДП «Волиньвугілля» Олега Парфенюка щодо стану готовності шахт до опалювального сезону.

«Я з десятої шахти, ми вже третій день оббиваємо пороги, блокуємо дороги, до нас ні з міської організації, ні з профспілок, ніхто до нас не вийшов, і ніхто нічого не знає навіть – то одного підпису нема, то іншої, а нам уже 7 місяців не платять зарплату», – заявили працівники шахти.

Відповісти взявся голова Волинської територіальної профспілки робітників вугільної промисловості Юрій Калістратов.

Зокрема, він зазначив, що вчора, 15 жовтня, із Володимира-Волинського разом з представником шахтарів надіслали телеграму прем’єр-міністру Арсенію Яценюку, у якій зазначили, що заборгованість із заробітної плати працівникам шахти №10 «Нововолиснька» становить 23 мільйони гривень, тому доведені до відчаю шахтарі перекривають міжнародну трасу Київ-Чоп. Також він додав, що відповіді від прем’єра не дочекався, очевидно, через перебування Яценюка в Харкові на інспекції стіни на російсько-українському кордоні.

«Якщо я там з вами, і стояти там  буду  – питання не вирішується», – зауважив Калістратов.

Своєю чергою, перший заступник міського голови Володимир Рожелюк розповів, що телефонував заступнику голови Волинської ОДА Сергію Кошаруку та отримав відповідь, що наразі цим питанням займається в Києві голова Волинської ОДА Володимир Гунчик. Також заступник мера запропонував кожних дві години телефонувати у Київ, щоб дізнаватися про стан справ.

Після цих слів протестувальники висловили обурення щодо того, чому їм ніхто не надає такої інформації. Вони цікавилися, чому губернатор чекав аж четверга, аби поїхати в Київ та чому цим питанням не займається міська влада.

На це Володимир Рожелюк відповів, що представники шахт – Олег Процюк та Петро Солоп знають цю інформацію і мали б її донести до працівників.

«Чого ви мене питаєте? Я губернатор? Є питання, які розглядає міський виконком, а є які вирішує губернатор. В нас є своя робота, передбачена законодавством. Ми вирішуємо  інші питання», – підсумував заступник мера.

«А ми 7 місяців без зарплати», – відповіли працівники шахти та покинули залу засідань.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер