<

Новообраний президент Чехії планує візит до Києва

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:08 | 29.01.2023 / Новини / /
Перегляди
143
/ Коментарі відсутні

Одну з основних європейських держав-союзників України очолив не просто політик, який її підтримує, а й колишній голова військового комітету НАТО Петр Павел. Найближчим часом він планує приїхати в Україну з офіційним візитом.

Новообраний президент Чехії Петр Павел та президент Словаччини Зузана Чапутова мають намір відвідати Україну. Про це 28-го лютого, пише pravda.sk, – передає Корреспондент.

У повідомленні йдеться, що Павел зателефонує українському президенту Володимиру Зеленському 29-го січня з пропозицією відвідати разом із Чапутовою Київ. Глава Словаччини також позитивно розглядає цю можливість. Точна дата візиту поки що не називається. 

Відомо, що Петр Павел заявляв, що Чехія залишиться прозахідною, збереже свої стратегічні відносини з ЄС та НАТО та на боці України. Також він наголошував, що війна в Україні – це війна, яка стосується і Чехії, оскільки – це війна за майбутнє міжнародних відносин, за майбутнє безпечної Європи. 

До слова, генерал у відставці Петр Павел виграв вибори президента Чехії, набравши 58,3% виборців. Петр Павел раніше обіймав посаду голови Військового комітету НАТО, а з 2018 року Павел був у відставці. Новий президент Чехії – прихильник максимальної військової допомоги Україні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа