<

Нові санітарні норми: 30 шкіл на Волині досі не обладнанні внутрішніми туалетами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:43 | 9.01.2021 / Новини / /
Перегляди
38
/ Коментарі відсутні

З 1-го січня 2021 року в українських школах почали діяти нові санітарні правила. Серед основних змін, запроваджених Міністерством охорони здоров’я, обов’язкові внутрішні туалети в закладах освіти. Проте, на Волині у 30 шкіл досі туалети знаходяться на вулиці.

На Волині понад 30 шкіл досі не мають внутрішніх вбиралень. Одна з таких ЗОШ знаходиться у селі Підцаревичі Маневицького району. Вчителі та учні ходять до дерев’яного будиночка, який стоїть за 50 метрів від школи, – повідомляє Суспільне.

“Найбільше незручностей в холодну пору року”, – каже вчителька початкових класів Наталія Олеш. Коли учні відпрошуються до туалету, педагогиня одягає малюків у куртки та шапки. Учні, які живуть недалеко від школи, йдуть в туалет додому.

Приміщенню сільської школи майже 70 років. Є чотири шкільні кабінети і вчительська. Будівля дерев’яна, зовні облицьована цеглою. Це зі слів педагогині Надії Клець, ускладнює облаштування внутрішньої вбиральні.

Як виконуватимуть нові санітарні норми в закладі кажуть: не знають. Розв’язувати це питання буде новообрана районна рада. Нині розглядають два варіанти: будівництво нової ЗОШ, або довіз дітей у школу в сусідньому селі, де вбиральня знаходиться у приміщенні ЗОШ.

Участь у проєкті облаштування внутрішніх шкільних вбиралень можуть брати навчальні заклади, в яких понад 20 учнів, розповіла Суспільному заступниця начальника обласного управління освіти Тетяна Соломіна.

Програму започаткували 2019-го. Головненський ліцей, що в Любомльському районі – один із 13 в області навчальних закладів, які увійшли до обласної програми. У чотирьох корпусах закладу нині навчається 464 учні. До грудня 2020 школярі користували вуличною вбиральнею. Вона поруч зі школою стоїть й досі.

В одному із корпусів облаштували шість внутрішніх санітарних кімнат. З місцевого бюджету на це виділили 450 тисяч гривень, – розповів селищний голова Микола Димидюк. Загальна вартість теплих вбиралень – 1 мільйон 473 тисяч гривень.

Після завершення ремонтних робіт в закладі виникла інша проблема. Під вбиральні виділили 4 кабінети. Навчальних класів тепер у школі бракує, уроки проводять навіть в актовій залі, – каже директор ліцею Микола Скопюк.

З 13 освітніх закладів, які скористалися обласною програмою з облаштування теплих вбиралень, в семи вже завершилися ремонтні роботи. У решті ЗОШ, зі слів заступниці начальника освіти Тетяни Соломіної, туалети добудуть до початку наступного навчального року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер