<

Нові правила реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку автомобілів затвердив Кабмін

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:13 | 16.01.2016 / Новини / , , , /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

Їхня суть полягає в тому, щоб авто оглянув фахівець експертної служби МВС з метою звірення iдентифiкацiйних номерів їх складових частин з номерами, зазначеними в поданих власником для реєстрації документах.

Так, до Постанови № 1388 від 7-го вересня 1998-го року були внесені зміни, які затверджені Постановою Кабінетом Міністрів України від 9-го грудня 2015-го року № 1118.

Зміни полягають в тому, що під час проведення державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортні засоби (крім випадків реєстрації нових транспортних засобів, перереєстрації транспортних засобів у зв’язку із зміною найменування та адреси юридичних осіб, прізвища, імені чи по батькові, місця проживання фізичних осіб, які є власниками транспортних засобів, вибракування їх у цілому) підлягають огляду фахівцями експертної служби МВС з метою звірення iдентифiкацiйних номерів їх складових частин з номерами, зазначеними в поданих власником для реєстрації документах – інформує Під Прицілом.

Згідно з результатами огляду в документах, які подаються для державної реєстрації, робиться відповідна відмітка або складається акт огляду.

У сервісному центрі відзначають, що експертне дослідження транспортного засобу і реєстраційних документів на транспортний засіб (інших документів, які є підставою для реєстрації транспортного засобу) проводиться за заявою власника з метою визначення справжності ідентифікаційних номерів транспортного засобу і реєстраційних документів.

Експертне дослідження проводиться фахівцями експертної служби МВС або судовими експертами державних спеціалізованих установ, які мають присвоєну в установленому Законом України “Про судову експертизу” порядку кваліфікацію судового експерта з правом проведення досліджень за відповідними експертними спеціальностями.

Згідно з результатами дослідження складається висновок експертного дослідження, який додається до документів, що подаються для державної реєстрації.

Установлення вiдповiдностi конструкції, перевірка за Єдиним державним реєстром МВС та автоматизованою базою даних про розшукувані транспортні засоби здійснюється уповноваженими особами сервісного центру МВС.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок