<

«Нові ідеї для нових громад»: у Смідинській громаді відбувся триденний навчальний табір для молоді від Агенції Прибужжя

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:18 | 9.10.2022 / Новини / , , /
Перегляди
234
/ Коментарі відсутні

У Смідинській громаді пройшов триденний табір у якому взяли участь молодь з числа постійних мешканців громади та молодь, яка проживає в громаді і була змушена покинути свої домівки в інших областях через бойові дії.

Протягом трьох днів учасники табору, який є етапом реалізації проєкту “Нові ідеї для нових громад” від Агенції регіонального розвитку Прибужжя, слухали лекції від лідерів думок, творили карту майбутньої громади, брали участь в брейнштормінгах. Ці знання, говорять організатори заходу, уасники проєкту зможуть використати на ділі, реалізуючи молодіжну ініціативу, яка потрібна для розвитку громади.

Проєкт “Нові ідеї для нових громад” втілюється Агенцією регіонального розвитку “Прибужжя” в рамках програми “Мріємо та діємо”, яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом(БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціально ївідповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом(IRI) та Zinc Network.

Даний проєкт спрямований на інтеграцію ВПО в життя громади та навчання молоді та реалізацію молодіжних ініціатив для розвитку громади.

У таборуванні в Смідинській громаді взяли участь 30 хлопців та дівчат. Молодь отримала унікальний досвід та знання для реалізації проєкту у громаді.

Журналісти інтернет-видання БУГ завітали на захід, аби розповісти читачам про формат проведення таборувань та надихнути активних людей долучатись до проєкту за посиланням.

Під час проведення одного з днів таборування учасників навчали лідери думок. Ранкові тренінги стартували спільно з психологинею проєкту Норвегія-Україна по психосоціальній адаптації воїнів АТО Оленою Токарєвою, яка розповіла молоді про те, як боротись з вигоранням та відчувати власний психологічний стан.

Голова Смідинської громади Оксана Піцик поділилась з присутніми власним досвідом реалізації різноманітних проєктів та роботи задля позитивних змін для громади. Вона наголосила молоді, що попри стресові ситуації та виклики, які траплятимуться на шляху до мети, потрібно не опускати руки та впевнено йти до успіху.

Досить важливу мотивацію зміг подарувати учасникам тренінгу керівник молодіжного центру «Нові Крила» у Нововолинську Павло Медина та випускник Української академії лідерства Михайло Регешук. Активна молодь здобула чимало нагород за втілення успішних проектів у своєму місті, тому охоче поділилась досвідом з присутніми.

Завершальним етапом програми стала лекція від координаторки проєктів, виконавчої директорки фестивалю «Бандерштат» Мар’яни Коваль та народного депутата України, уродженця села Смідин Ігоря Гузя, який з огляду на українську історію розповів про владу, поділився з учасниками проєкту набутими знаннями та змотивував молодь для втілення власної ідеї та нових успіхів.

Детальніше про таборування, які ще будуть проходити у п’ятьох громадах Волині, про меседжі та спікерів, про реалізацію молодіжних ініціатив можна переглянути за посиланням на інстаграм-сторінку Агенції регіонального розвитку «Прибужжя».

Згідно з проєктом, після таборувань, профінансовані будуть шість ініціатив (по одній з кожної цільової громади) для реалізації. І трапиться це вже цьогоріч.

Більше про проведення днів у таборі можете переглянути у світлинах.

Наголошуємо, що даних проєкт реалізовується ще у п’яти громадах, серед яких Володимир-Волинська, Зимнівська, Нововолинська, Ковельська та Шацька. Якщо хочете взяти участь – реєстрація ще відкрита для охочих. Слідкуйте за датами, аби встигнути зареєструватися – https://bit.ly/3L9ttnp

Досягайте успіху та долучайтесь до активного життя громади спільно з місцевим самоврядуванням.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер