<

Нова команда МОЗ України скасувала так званий «наказ про ліжко-місця»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:45 | 6.09.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Нова команда МОЗ України скасувала так званий «наказ про ліжко-місця», згідно якого кошти виділялись за місцями, а не за пацієнтами. В подальшому планується більша автономізація медичних закладів.

Про це в ефірі Громадського розповів заступник міністра охорони здоров’я України з напрямку реформ Павло Ковтонюк.

«Ми вже в перший день роботи (2 вересня – ред.) скасували горезвісний наказ МОЗ №33, який називають «наказ про ліжко-місця». Цей наказ говорив, що лікарня повинна все планувати відповідно до кількості ліжок у закладі», – сказав він.

За його словами, цей наказ був наслідком радянської планової економіки, на який скаржились лікарі.

«Але виявилось, що велика частина людей не готова до таких змін. Вони звикли, що за них все планують з Києва. І коли ми сказали: ви вільні, плануйте тепер все самі – то утворився певний вакуум», – сказав він.

За його словами, це один з кроків до автономізації медичних закладів в Україні. Крім того, у міністерстві планують розробити методичні рекомендації для лікарень з цього приводу.

«Ми не хочемо бути якимись різкими людьми. Ми розробимо методичні рекомендації, для цього зберемо групу з головних лікарів, які вміють це добре робити – і нехай поділяться своїм досвідом. Але я принципово не хочу, щоб міністерство вказувало працівникам лікарні скільки у них на кілограм білизни повинно бути працівників пральні», – сказав Ковтонюк.




один коментар
  1. Згідно ст.49 Конституції України, яку ніхто не скасовував і не змінював, ліжко-місць у комунальних закладах охорони здоров’я скорочувати не можна. Чи відомо це міському голові В.Сапожнікову та головному лікарю ЦМЛ В.Морозу? А чи відомо тому самому високому панству, що згідно тієї ж таки статті, медичне обслуговування в Україні є безоплатним? Ви не боїтеся потрапити до суду за порушення конституційних прав громадян міста Нововолинська? Більше всього, що так воно й станеться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер