<

На Волині оголосили боротьбу з незаконними пилорамами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:41 | 12.01.2020 / Новини / /
Перегляди
7
/ коментарі 2

На Волині утворили міжвідомчу робочу групу з легалізації роботи лісопильних об’єктів та ліквідації нелегального обігу деревини.

Відповідне розпорядження 10-го січня підписав голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, – йдеться на сайті Волинської ОДА.

Серед основних завдань міжвідомчої робочої групи – координація дій правоохоронних, контролюючих та інших органів місцевої влади щодо вжиття відповідно до законодавства заходів з легалізації роботи лісопильних об’єктів, забезпечення законного обігу деревини, а також ініціювання проведення перевірок та інших заходів, пов’язаних з незаконною діяльністю пилорам.

Більше того, цим розпорядженням голів районних державних адміністрації спільно з органами місцевого самоврядування зобов’язали:

1) до 15 січня 2020 року утворити робочі комісії з обстеження та легалізації роботи лісопильних об’єктів ліквідації нелегального обігу деревини;

2) вжити заходів з виявлення та припинення нелегальної роботи лісопильних об’єктів та ліквідації нелегального обігу деревини у межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці;

3) щотижнево надавати управлінню з питань оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації інформації про результати роботи за відповідно наданою ним формою.

Волинському обласному управлінню лісового та мисливського господарства доручили з-поміж іншого забезпечити роботу рейдових бригад з охорони лісів від лісопорушень за участю працівників правоохоронних та природоохоронних органів і громадських інспекторів з охорони довкілля; покласти персональну відповідальність на директорів державних лісогосподарських підприємств за своєчасну і повну передачу матеріалів про виявлені лісопорушення до правоохоронних органів та судів.

До міжвідомчої робочої групи, створеної для боротьби з нелегальними пилорамами, увійшли керівники Волинської ОДА, обласної поліції, патрульної поліції області, начальник Державної екологічної інспекції в області, начальник Управління Держпраці у Волинській області, начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та керівники інших дотичних структур.

За оперативними даними територіальних підрозділів управління Національної поліції на території області розміщено 782 деревообробних підприємства (пилорами). Камінь-Каширський район – 213, Ратнівський – 126, Ковельський – 102, Маневицький – 77, Шацький – 34, Любешівський – 30, Любомльський – 30, Турійський – 27, Горохівський – 26, Старовижівський – 23, Рожищенський – 23, Локачинський – 20, Ківерцівський – 17, Луцький – 13, Володимир-Волинський – 8, Іваничівський – 4, м.Луцьк – 7 та м.Нововолинськ – 2.

Працівниками поліції перевірено 748 таких підприємств. Щодо осіб, які вчинили незаконну вирубку деревини оформлено 636 адміністративних протоколів. Сума збитків становить 1 млн 490 тис. грн. До адміністративної відповідальності притягнуто 171 особу, щодо 24 фактів порушено кримінальні провадження.




коментарів: 2
  1. Нормально так, тепер щоб розпустити брус на дошки потрібно буде їхати світ за очі, бо в селі закриють

  2. з заправками закінчили, гральні заклади закриті, на митницях вже люкс – черга за пилорамами, значить буде дорощати деревина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер