<

“Без державної підтримки шахти можуть прожити”, – гендиректор ДП “Волиньвугілля”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:38 | 27.06.2017 / Новини, Нововолинськ / /
Перегляди
20
/ Коментарі відсутні

Питання створення на базі ДП “Волиньвугілля” шахтоупраління обговорили на нараді 26-го червня за участі генерального директора держпідприємства Олександра Зоріна, представників профспілок та керівників копалень.

Олександр Зорін переконаний у доцільності створення шахтоуправління.

“Мова йде про те, що у 2018 році шахти залишаться без держпідтримки. Кожна копальня має бути самоокупною та мати певні запаси. Якщо ні того, ні іншого немає, то така шахта не має працювати.

Без державної підтримки шахти можуть прожити. Ми маємо з однієї копальні перекидати  ресурси на іншу, тобто допомагати один одному.

Працюючи в такому темпі, на шахтах збереглися б робочі місця і виконалося б ще одне завдання – вдвічі більша заробітна плата наступного року.

Не зважаючи на те, що Волинь має скромні результати з видобутку, ми відмовилися від основного – добування вугілля, а не породи.

З представниками профспілок розмовляли про те, як маємо працювати у 2017 році, та розвиватися у 2018. Запросив усіх, аби кожен висловив свою думку. Важливо, щоб до кожного члена колективу донесли не плітки, а офіційну розмову.

Люди мають самі відчути відповідальність. Прийшовши на роботу, глянути скільки видобили вугілля і, отже, побачити скільки заробили грошей.

Заборгованість з виплати зарплат зараз становить приблизно 18 мільйонів, із них мільйон за квітень.

Зараз чітко поставимо завдання: видобувайте вугілля – заробляйте гроші”, – розповів Олександр Зорін.

А ще додав, що гірників діючих шахт згодом мають перевести працювати на копальню №10.

Голова Волинського теркому вугільників Юрій Калістратов повідомив про можливість створення на базі трьох копалень (шахти №9, №10 та “Бужанки”) державного підприємства “Шахтоуправління Нововолинське”.

“Міністр вважає, що це питання можна вирішити за один рік та 40 днів. Але як – невідомо.

Для збереження залишків вугільної галузі на Волині та шахтарських колективів, які зараз працюють на базі трьох підприємств (копальня №9, “Бужанська”, №10), створять державне підприємство під назвою “Шахтоуправління Нововолинське”.

Це дасть змогу продовжити роботу двох копалень, які через ряд причин працюють несистематично, допоможе зберегти кадровий потенціал  і продовжити будівництво шахти №10 з прискореною здачею, аби шахтоуправління діяло на її базі. Тоді не буде необхідності нашим людям виїжджати на роботу за кордон”, – додав він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер