<

Німецькі танки найгірші в Європі – глава МЗС Німеччини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:45 | 28.07.2022 / Новини / , /
Перегляди
363
/ 1 коментар

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок вважає, що німецькі танки є наразі найгіршими в Європі, оскільки континент десятками років скорочував оборонні видатки й був побудований для життя в мирі.

Про це Бербок заявила в інтерв’ю Радіо Свобода.

“Ми думали і вірили в те, що ми будемо жити в мирі в Європі. І тому в минулому ми витрачали менше на власну військову оборону, про це можна багато говорити, але це факт і це реальність. І тому нам важче постачати з власних запасів, тому що там техніка 50-річної давності, ми думали, наприклад, більше ніколи не будемо використовувати танки”, – зазначила вона.

“Наші запаси зброї зараз не такі, які повинні бути, тому ми не можемо постачати все з наших власних запасів. Ось така ситуація. І для мене було дуже важливо, щоб змінити цю реальність Я маю на увазі наші військові танки, найгірші, які ви можете собі уявити, в Європі. Так було протягом останніх десятиліть, тому що Європа була побудована для життя в мирі”, – додала глава німецької дипломатії.

Бербок підкреслила, що для неї було важливо “змінити цю реальність” і забезпечити надання Україні необхідної військової допомоги.

“Рішення поставити артилерію, і все, що ми можемо зробити з сучасними системами, очевидно, потребує підготовки. Але це було важливо і для мене, коли треба думати не лише про завтра, а й післязавтра, тому що Україні, очевидно, потрібна допомога”, – пояснила вона.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа