<

Німеччина блокує пакет допомоги для України вже понад місяць, – ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:37 | 12.07.2022 / Новини / , , /
Перегляди
212
/ Коментарі відсутні

Німеччина понад місяць блокує пакет макрофінансової допомоги на 9 млрд євро, який має стати основною формою підтримки ЄС для України.

Міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер незадовлений тим, що Єврокомісія фінансувала допомогу за рахунок спільного європейського боргу, як це було під час пандемії. Нині він схвалив лише німецький перший транш у розмірі 1 млрд євро, пише НВ.

Європейська комісія запропонувала розпочати нову програму макрофінансової допомоги Україні ще у травні. Гроші планують взяти на міжнародних фінансових ринках під гарантії європейських держав і передати їх Україні на 25 років фактично без відсотків, а Німеччина мала б стати й найбільшим гарантом єврооблігацій.

Також газета пише про «підозру», що уряд ФРН нібито готується порушити якісь санкції проти Москви, «щоб відновити постачання російського газу через газопроводи Північний потік». Водночас видання наголошує: незгода Берліна з пакетом допомоги, імовірно, не пов’язана з газовою кризою, але перешкоди Берліна «залишаються величезними».

8-го липня агентство Bloomberg повідомило, що Єврокомісія блокує видачу кредиту для України Європейським інвестиційним банком у 1,5 млрд євро через побоювання щодо його фінансової надійності.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер