<

Нідерланди перекваліфікували Цемаха зі свідків по справі збитого боїнга на підозрюваного

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:19 | 11.09.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Нідерланди перекваліфікували Володимира Цемаха, що раніше вважався ключовим свідком у справі про знищення малайзійського літака MH17 над Донбасом, зі свідка у підозрюваного.

Про це в інтерв’ю DW у середу, 11 вересня, повідомила депутат Європарламенту від Нідерландів Каті Пірі, – передає Укрінформ.

За її словами, міжнародна слідча група (JIT) і нідерландський прокурор розповсюдили лист, в якому говорилося про те, що згідно з інформацією, що з’явилася цим літом, тепер Цемаха розглядають в якості одного з підозрюваних.

Каті Пірі стала автором відкритого листа, якого 4-го вересня підписали 40 депутатів Європарламенту, де вони закликали президента України Володимира Зеленського не допустити видачі Володимира Цемаху Москві. На думку Пірі, Україна заплатила занадто високу ціну за повернення на батьківщину своїх громадян.

Нагадаємо, 7 вересня відбулося взаємне звільнення Україною та Росією утримуваних осіб у форматі “35 на 35”. До України повернулися 11 незаконно засуджених у Росії українців та 24 моряки, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Серед тих, кого видала Україна, — бойовик “ДНР” Володимир Цемах, який є свідком у справі збиття літака рейсу МН17.

Київський апеляційний суд 5 вересня змінив запобіжний захід Цемаху із тримання під вартою на особисте зобов’язання. Цемаха затримали наприкінці червня українські спецслужби на території ОРДЛО.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер