<

Нічна атака по Україні: над Києвом збили понад 40 повітряних цілей, в Одесі уламки впали на портову інфраструктуру

08:41 | 29.05.2023 / Новини / , /
Перегляди
142
/ Коментарі відсутні

В ніч проти 29-го травня окупанти знову атакували Україну, у Києві та низці областей пролунали вибухи. Над столицею захисники знищили понад 40 ворожих повітряних цілей, а в Одесі уламки впали на потову інфраструктуру.

Про це інформує Громадське.

Київ

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що це була 15 повітряна атака на столицю з початку травня. Окупанти її здійснили через понад 18 годин після попередньої.

За його словами, що атака на Київ була комбінованою та з різних напрямків. Так, росіяни застосували, попередньо, баражувальні боєприпаси Shahed. Практично одночасно з атакою безпілотниками, російські ТУ-95МС запустили з району Каспію крилаті ракети, ймовірно Х-101/555.

Він додав, що загалом українська ППО виявила та знищила понад 40 повітряних цілей. Ударів по Києву не допущено. Внаслідок падіння уламків в Подільському районі столиці пробило дах житлового будинку, без жертв. Інформація щодо потерпілих не надходила.

“Рашисти-терористи усіма силами намагаються здійснити ураження ключових для себе цілей і одночасно виснажити ресурси нашої ППО. Також цими постійними нападами противник прагне тримати в глибокому психологічному напруженні цивільне населення”, — сказав Попко.

Одещина

В оперативному командуванні “Південь” повідомили, що під час нічної атаки окупанти спрямували по півдню України дрони-камікадзе типу Shahed-131/136. Українські захисники знищили 3 з них над Миколаївщиною, ще один — над Одещиною.

“Внаслідок влучання у портову інфраструктуру Одеси спалахнула пожежа. Її оперативно ліквідовано. Інформація про масштаб руйнувань уточнюється”, — йдеться у повідомленні.

Голова Громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук уточнив, що сталося влучання саме уламків. 

Львівщина

Очільник ОВА Максим Козицький повідомив, що одна з російських ракет долетіла і до Львівської області. Захисники з повітряного командування “Захід” збили її над Золочівським районом.

Уламки впали на дерев‘яну господарську будівлю, будівля згоріла. Згорів також трактор, який був поряд. Постраждалих немає. На місці падіння уламків виникла вирва. 

Нагадаємо, що вибухи також лунали у Хмельницькій області, що підтвердила обласна влада. За повідомленнями очевидців із соцмереж, вибухи також було чутно на Житомирщині, Одещині, Полтавщині, Кіровоградщині, Вінниччині.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа