<

«Ні кроку назад!»: під Офісом Президента у Києві протестували проти розведення сил у Золотому

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:12 | 29.10.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарів 10

Ввечері 29-го жовтня під Офісом Президента активісти влаштували акцію “Ні кроку назад!”, в ході якої виступили проти розведення сил на Донбасі, що відбувається на даний момент в Золотому.

Її організатор —  Рух Опору Капітуляції. Учасники акції вимагали негайно припинити відведення українських військ з Донбасу, крім того, вони не підтримали розведення військ, яке вважають відступом, без об’єктивних на те причин. Вони скандували«Ні капітуляції», «Ганьба» та «Слава Україні», – повідомляє Громадське радіо.

Серед присутніх – народна депутатка Яна Зінкевич.

«Сьогодні почалося «розведення військ» на ділянках в Золотому і найближчим часом почнеться у Петрівському. Є розбіжності в заявах представників влади, але зважаючи на той факт, що відбувається засідання ТКГ у Мінську, стає очевидним, що відступ може початися з дня на день. Заяви влади мають на меті розпорошити протестний потенціал та дезорієнтувати суспільство. Цьому передували пропагандистське шоу, яке на лінії розмежування влаштував Президент України та масована інформаційна кампанія в ЗМІ. В український медіа-простір зусиллями нашої влади внесена хибна думка, що українці втомилися від війни і готові на мир фактично на будь-яких умовах.

Дії влади з «розведення військ» наразі подаються як вимушена реакція на «прохання народу», коли публічно очільники нашої держави проти капітуляції, проти здачі українських територій, але – «змушені» йти на поступки агресору, оскільки так «хоче народ України». При цьому влада свідомо ігнорує той багатомільйонний голос українського народу, який каже своє «Ні капітуляції», виходячи на майдани українських міст. Влада ігнорує жертовний чин українських добровольців, які зараз знаходяться беззбройні на ділянці розведення і яких менше ніж добу тому обстрілював ворог», — йдеться на сторінці «Руху опору капітуляції» у фейсбук.

До слова, 29-го жовтня на Донбасі почалося розведення сил в Золотому і найближчим часом аналогічні заходи розпочнуться у Петровському.

У відповідь на питання журналістів про обстріли в районі Золотого протягом останніх 7 днів, у штабі відповіли «це було не в межах ділянки розведення».

«В межах ділянки розведення обстрілів не було», — заявили у штабі.

Натомість добровольці, які виступають проти розведення військ, стверджують, що Золоте продовжують обстрілювати з боку бойовиків і необхідних 7 днів тиші для початку розведення так і не було.

Згодом, командувач ООС Володимир Кравченко пояснив, чому розвели сили попри обстріли у Золотому-4.

У Тристоронній контактній групі зазначили: вважають, що повідомлення про розведення сил у Золотому відкриває шлях до зустрічі у Нормандському форматі на найвищому рівні.




коментарів: 10
  1. треба зробити демократичну ротацію – ті, хто “ні кроку назад” міняють на позиціях тих, хто на крок назад згоден ! всі будуть щасливі, оскільки кожен отримає те, за що виступає…

  2. чому ви, пан Усер, кажете “вони” а не кажете “я” ? адже ви теж з тих, хто “ні кроку назад” ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок