<

Незадовільно – так оцінив роботу голів райдержадміністрацій у реалізації мобілізаційних завдань Володимир Гунчик

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:38 | 13.05.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Виключно про хід виконання в області завдань та заходів 5-ї черги мобілізації говорили під час засідання ради оборони області, що відбулося сьогодні, 13 травня 2015 року. Акцентували на одному-єдиному питанні з подачі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, позаяк мобілізація – надважлива тема, а з реалізацією завдань 5-тої черги на Волині не все гаразд.

Завдання 5-ї черги, враховуючи попередні «борги» (адже завдання 4-ї черги теж не були виконані на всі сто), – 954 військовозобов’язаних. Із них, за словами т.в.о. військового комісара обласного військкомату Романа Кулика, – 79 офіцерів. Також волиняни повинні поставити для оборони держави 22 одиниці техніки.

Попри те, що 5-та черга мобілізації триває не один день, завдання виконано лише на 32%. Якщо оперувати цифрами, то до військових частин спрямовано 302 особи, з яких 52 – офіцери.

– Якщо оцінювати результати роботи в рамках четвертої хвилі мобілізації та порівнювати з п’ятою, то ми працюємо незадовільно, – звернувся до присутніх Володимир Гунчик. – Незадовільно! Хочу почути голів райдержадміністрацій, аби зрозуміти, в чому ж причина. Не бачу сьогодні важливіших завдань, аніж будівництво фортифікаційних споруд та мобілізація. За цим – збереження незалежності країни та безпека людей.

Причини практично однакові в кожному районі: низький рівень свідомості громадян, котрі цинічно нехтують виконанням громадянського обов’язку й уникають мобілізації. Відтак є прогалина й в роботі щодо розшуку так званих бігунів. Статистика – яскраве тому свідчення: 1тис. 80 подань до розшуку, при цьому знайдено лише 26 осіб. Окрім того, недопрацьовують і представники влади: так, ще мають місце випадки, коли місцеве самоврядування, зокрема сільські та селищні голови, не бажають виконувати мобілізаційні обов’язки, визначені законодавством.

До голів райдержадміністрацій у керівника найвищої виконавчої гілки влади в області також були зауваження, до того ж – суттєві, позаяк цифри добре ілюструють роботу щодо реалізації мобзавдань або ж її відсутність. У Володимир-Волинському р-ні, де й раніше процес мобілізації давався нелегко, завдання 5-ї черги виконано на 9%, в Іваничівському – на 10%, Старовижівському – на 14%, Луцькому р-ні – на 15%, Турійському – на 17%,  Ковельському – 18%. При цьому на Горохівщині ситуація зовсім інша: мобілізаційне завдання виконано на 92%. Загалом на території об’єднаного горохівсько-локачинського комісаріату показник становить 75%. 85% виконання у Маневицькому р-ні. Трохи менша цифра у маневицько-любешівського комісаріату – 69%. 46% – результат роботи влади та військових комісарів на Ківерцівщині.

– Свята закінчилися, – наголосив Володимир Гунчик. – Прошу проаналізувати ситуацію й докласти максимум зусиль, аби виконати завдання.

Активізувати роботу в Луцьку. Так окреслив завдання представникам влади обласного центру голова облдержадміністрації. З таким же проханням звернувся і до Нововолинського міського голови Віктора Сапожнікова. Окрім того, Володимир Гунчик доручив посилити роботу щодо застосування адміністративного впливу відносно тих, хто ухиляється від мобілізації. Також наголосив: слід попрацювати й щодо фахового наповнення лікарських комісій, мовляв, якщо в райони слід відправити медиків із обласних закладів, – такий варіант неодмінно розглянуть. Також, на думку голови облдержадміністрації, варто посилити й інформаційну роботу.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер