<

Неповнолітній циганин вбив і розчленував волинянина — у селі напружена ситуація

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:51 | 5.08.2015 / Новини /
Перегляди
35
/ Коментарі відсутні

Раніше судимий житель села Мизове Старовижівського району на власному подвір’ї убив односельчанина.

На жертву він напав з сокирою. Пізніше правоохоронці виявили рубані рани на голові, шиї, руках та ногах. Від отриманих травм чоловік помер на місці, після чого протягом тижня вважався безвісті зниклим. Вбивця ж закопав труп на власному подвір’ї. Тіло, порубавши на частини, склав у мішок, розповідають правоохоронці. Міліціонери разом із селянами виявили дивну свіжу могилу, ‒ пише Вісник+К.

«Підозрюваний затриманий в порядку, передбаченому ст.208 КПК України, для нього обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – зазначив в.о. начальника слідства СВ Старовижівського РВ УМВС Олександр Березюк.

Вбивцею є 15-річних підліток-циган, який уже побував у колонії для неповнолітніх, а загиблий – 51-річний Юрій Стасюк. Чоловік пройшов війну в Афганістані. Має трьох дітей, із дружиною розійшовся і залишився жити у Мизовому. Один із синів Юрія зараз перебуває в зоні АТО.

«У селі Стасюка характеризують якнайкраще. Кажуть, був добрим і привітним, допомагав людям, і односельці відплачували йому добром. Хоча часом і любив заглянути у чарку, проте пияком не був. Ромська родина, за винятком підлітка, який зарубав чоловіка, також жила з усіма мирно і нарікань не викликала», ‒ йдеться в публікації.

Родина підлітка з села зникла і перебралася у Ковель. Там і затримали малолітнього убивцю. 15-річного рома перевезли у Стару Вижівку. «Його рідня зібралася біля райвідділу і нагнітає ситуацію. До речі, підліток, не зважаючи на свій вік, має солідну кримінальну історію. Притягався до відповідальності за розбої та грабежі із застосуванням сили», ‒ зазначає видання.

На похорон до Мизового з’їхалися афганці з усього Старовижівського району.

«Після похорону хата ромів у Мизовому, біля якої сталося криваве вбивство, загорілася. Пожежна машина, яка прямувала у село, доїхати на місце не змогла, адже на дорозі сталося непередбачуване – проїзд заблокував комбайн, який вийшов з ладу», ‒ пише Вісник+К.

Роми запідозрили чи то селян, чи то афганців у навмисному підпалі свого помешкання. На адресу мешканців Мизовго почали надходити погрози від циганів, які нібито обіцяють поспалювати хати у селі. Погрожують розправою і сільському голові.

Ситуація в селі ‒ напружена. У Мизове спрямували наряд патрульної служби. Він охоронятиме село спільно з добровольцями з числа місцевих мешканців.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер