<

Необліковані доходи підлягатимуть декларуванню, особлива увага на прикордонні населені пункти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:13 | 2.03.2015 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

За 2014 рік громадянами Волині подано 1559 декларації  (на 93 більше ніж у відповідному періоді минулого року) про отримані доходи в сумі 81,7 млн. гривень (+4,1 млн. грн.), з яких сплачується 1,8 млн. гривень (+0,9 млн. грн.) податку на доходи фізичних осіб, – про це повідомила сьогодні під час оперативної наради перший заступник начальника Головного управління ДФС у Волинській області Тетяна Харченко.

Для того щоб виявити весь потенціал баз оподаткування кожної окремої громади а також визначити із наявної кількості громадян працездатного віку (від 18 до 60 років), які не є офіційно працевлаштованими або підприємцями, потрібно ввести паспорт сільської та селищної ради. Залучення таких громадян до декларування необлікованих доходів досягається соціальних аспектів, так як більшість із них мають пільги на комунальні послуги.

Така робота найактуальніша у населених пунктах прикордонної зони (Любешівський, Ратнівський, Шацький, Любомльський, Володимир-Волинський, Іваничівський райони та міста Володимир-Волинський і Нововолинськ), громадяни яких здійснюють перетин кордону щодня або неодноразово протягом тижня.

Для вирішення цього питання надії покладаються на сприяння Луцького прикордонного загону Державної прикордонної служби області.

З 1 січня 2015 року підвищено відповідальність за порушення законодавства про працю. Зокрема, введено штрафи – 30-ти кратний розмір мінімальної заробітної плати за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору і 10-ти кратний розмір мінімальної зарплати за недотримання мінімальних гарантій по оплаті праці.

Голова ОДА Володимир Гунчик дав розпорядження підготувати лист прем’єр міністру України для того щоб надати дозвіл інспекції по праці та фіскальній службі провести перевірки суб’єктів господарювання по питанню оплати праці відповідно до законодавства.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок