<

Ненарахування, неутримання та несплата ПДФО тягнуть за собою накладення штрафу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:29 | 12.10.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Ненарахування, неутримання та несплата ПДФО тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 25 відсотків суми податку.

До податкових агентів, які здійснюють ненарахування, неутримання та/або несплату (неперерахування) податку на доходи фізичних осіб до або під час виплати доходу на користь іншого платника податків, застосовується накладення штрафу в розмірі 25 відсотків суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету – повідомляють фахівці ГУ ДФС у Волинській області.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом 1095 днів,  тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 50 відсотків суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

Дії,  вчинені протягом 1095 днів втретє та більше,  тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 75 відсотків суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

Варто зауважити, що відповідальність за погашення суми податкового зобов’язання або податкового боргу, що виникає внаслідок вчинення таких дій, та обов’язок щодо погашення такого податкового боргу покладається на податкового агента.

Також інформуємо, що вищезазначені штрафи не застосовуються, коли ненарахування, неутримання та/або несплата (неперерахування) податку на доходи фізичних осіб самостійно виявляється податковим агентом при проведенні перерахунку, передбаченого пунктом 169.4 статті 169 ПКУ, та виправляється в наступних податкових періодах протягом податкового (звітного) року.

Додатково повідомляємо, що така законодавча норма і порядок передбачені відповідно до пункту 127.1 статті 127 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер