<

Нелегально працевлаштовували своїх краян та не сплачували податків: у Чехії заарештували чотирьох українців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:24 | 7.06.2021 / Новини / /
Перегляди
161
/ Коментарі відсутні

Арештом чотирьох українців, яких чеська поліція звинувачує у нелегальному працевлаштуванні своїх краян та уникненні від податків, завершилася масштабна операція чеських правоохоронців. Чотирьох закарпатців звинувачують у тому, що вони нелегально постачали дешеву робочу силу з України на чеський ринок праці, переважно у сільське господарство.

При цьому вони, за даними чеського слідства, оббирали і своїх співвітчизників, недоплачуючи їм зарплату, і чеську державу, не сплачуючи належних податків. На податках вони і «погоріли», повідомила чеська поліція, – пише Радіо Свобода.

На початку тижня кілька чеських ЗМІ повідомили про те, що поліція міста Пардубиці, що у 130 кілометрах від Праги, у співпраці з Митною адміністрацією сусіднього міста Градець-Кралове розкрили групу зловмисників, які постачали до Чехії дешеву робочу силу. Іноземці працювали за частку зарплати, яку їм мав виплатити працедавець, а решту привласнювали керівники нелегальної мережі працевлаштування.

«Ми затримали головного члена банди, який називає себе «босом», членів його сім’ї та ще двох людей, які перевозили робітників до Чехії», – сказав на пресконференції в Пардубицях слідчий справи Ондржей Старий, якого цитує онлайн-версія видання MF Dnes.

Речниця поліції міста Пардубиці Ева Матурова підтвердила Радіо Свобода, що йшлося про одну з найбільших поліцейських операцій за останні роки.

«Наприкінці квітня 2021 року відбулася операція з кодовою назвою «Кличко», в якій взяли участь майже 100 співробітників поліції та понад 50 співробітників митниці. Вони провели обшуки у місцях проживання підозрюваних, в гуртожитках українських робітників, офісах та сільськогосподарських кооперативах, загалом у двадцяти місцях у п’ятьох регіонах Чехії», – сказала Ева Матурова. При цьому вона відмовилася підтвердити, що йшлося про заарештованих українців.

«В інтересах слідства поліція не розкриває імен і походження заарештованих», – сказала речниця поліції, додавши, що поліція затримала чотирьох головних дійових осіб – чоловіків віком 34-43 років. Їх звинуватили у особливо тяжкому злочині щодо зниження податків, за що їм загрожує ув’язнення від п’яти до десяти років.Я зрозумів, що це була дуже багата і впливова закарпатська родинаМарек Вотке

Марек Вотке, кореспондент MF Dnes, який був присутній на пресконференції, у розмові з Радіо Свобода сказав, що в процесі спілкування з представниками поліції вдалося з’ясувати, що заарештовані були українцями з Закарпаття, які вклали гроші в нерухомість та обмінювали на долари. Двоє із чотирьох затриманих мали резиденції в регіонах Градець-Кралове та Центральночеському краї.

«Я зрозумів, що це була дуже багата і впливова закарпатська родина. І місцеві люди самі зверталися до них за допомогою в пошуку праці в Чехії», – розповідає чеський журналіст.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер