<

Нефьодов: новий закон передбачатиме кримінальну відповідальність за контрабанду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:34 | 10.02.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Українська митниця разом з Міністерством юстиції працюють над текстом законопроекту, який передбачатиме кримінальну відповідальність за контрабанду. Про це розповів в інтерв’ю глава Державної митної служби Максим Нефьодов.

Раніше за контрабанду передбачалася лише адміністративна відповідальність згідно з КУпАП, повідомляє Mind.

«Ми прихильники криміналізації контрабанди, і це підтримує ЄС. Наразі спілкуємося з Мін’юстом, який вважає, що треба коректно виписати текст. …Є позиція, що в наших специфічних реаліях з нашими специфічними судами зміни можуть призвести до того, що на папері все виглядатиме жорсткіше (посадити, конфіскувати…), але в реальності отримаємо гірші результати», – сказав Нефьодов.

Він наголосив, що хоче запровадити кримінальну відповідальність для досить значних обсягів контрабандного товару, а для менших – лишити адміністративну відповідальність.

«Якщо, приміром, Range Rover везе 1600 пачок сигарет, то треба конфіскувати, оштрафувати, забрати Range Rover і на цьому зупинитися. А не засуджувати людину на п’ять років умовного терміну. Тільки в разі, якщо везуть комерційну партію, приміром на мільйон доларів, отут уже має бути кримінальне покарання», – зазначив він.

За його словами, вже підготовлено один законопроект по криміналізації. «Отримали зауваження і зараз працюємо з ЄС, щоб підготувати другу ітерацію законопроекту», – сказав Нефьодов.

Раніше він розповів, що українська митниця кожного робочого дня перераховує до бюджету близько 1 млрд грн.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер