<

«Недешево обходиться»: Лукашенко вирішив відвести війська з західного кордону

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:32 | 13.09.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Олександр Лукашенко вирішив відвести війська із західного кордону, які розгорнув там нібито через «військову загрозу з боку НАТО».

Про це він заявив на нараді з керівництвом силових структур країни, передає БЕЛТА, розповідає УНІАН.

«Перше питання – про ситуацію на західному кордоні. Хотів би почути доповідь міністра оборони і начальника Генштабу про те, які ви пропонуєте дії нашої армії найближчим часом. Тобто, якщо натовські війська в Польщі, Литві в принципі закінчили так звані навчання і не ворушаться там більше, нам слід адекватно на це реагувати. Ми не можемо там довгий час без необхідності тримати збройні сили в такій кількості. Тим більше що це недешево обходиться”, – заявив Лукашенко.

У свою чергу міністр оборони Білорусі Віктор Хренін після наради у Лукашенка розповів, що в рамках операцій “посилена передова присутність” і “Атлантична рішучість” рух військ НАТО нібито відбувається на суміжній з Білоруссю території.

Ситуація на західному кордоні Білорусі:

  • Олександр Лукашенко, який виконує обов’язки президента Білорусі, останнім часом неодноразово виступав з заявами про нарощення військової активності НАТО біля білоруських кордонів. У своїх висловлюваннях він не виключив перетворення Білорусі “в театр військових дій”.
  • У НАТО пояснювали Лукашенку, що загроз з боку Альянсу для Білорусі немає, і що сили блоку в Балтійському регіоні мають оборонний характер та були розгорнуті ще до кризи в Білорусі.
  • 27 серпня президент РФ Владімір Путін заявив, що на прохання Александра Лукашенка підготував “резерв” з російських силовиків, яких можна буде задіяти для придушення протестів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер